Allmän linje 1–3

Allmän linje på Eslövs folkhögskola vänder sig till dig utan gymnasiebetyg och ger dig möjlighet att i lugn takt och trygg miljö få både stimulans och tid till eftertanke. Genom allmän linje får du grundläggande behörighet för högskolestudier.

Grundläggande behörighet, i din takt

Du kan läsa ett eller flera år, beroende på hur din studiebakgrund ser ut. På folkhögskola utgår lärandet från deltagarnas behov, förkunskaper och erfarenheter. Samtalet och ditt aktiva deltagande i gruppen är en av grundpelarna i vår pedagogik. Undervisningen utgår från dina erfarenheter och baseras på samtal i kursgruppen. Genom mindre studiegrupper som följs åt under studietiden får vi ett klimat där alla får plats.

Vem kan söka?

För att gå allmän linje behöver du vara färdig med grundskolan.

ÅRSKURS 1
Här läser du mot en grundläggande behörighet, där ämnen motsvarande gymnasienivå kombineras med folkhögskoleämnen.

ÅRSKURS 2
Vänder sig till dig som redan har något eller några års studier på gymnasiet eller folkhögskola bakom dig. Här kompletterar du din tidigare utbildning mot din behörighet – samtidigt som du kan läsa övriga samhällsorienterade ämnen inför högskolestudier.

ÅRSKURS 3
vänder sig till dig som är inriktad på fortsatta studier vid högskola eller universitet och kursen är lämplig för dig som har två- eller treårigt gymnasium eller liknande utbildning bakom dig.

Vilka möjligheter har jag efter utbildningen?

Får du ett godkänt omdöme har du möjlighet att söka till universitet och högskola genom folkhögskolans egen kvotgrupp. Du måste också vara godkänd i samtliga gymnasiegemensamma ämnen, antingen via oss eller tidigare studier.

 

Vad är ett folkhögskoleomdöme?

Du som går ett år på folkhögskola får ett folkhögskoleomdöme, vilket är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga. Den årliga bedömningen görs gemensamt av alla dina lärare, som använder sig av en sjugradig skala.

• Utmärkt studieförmåga (4)
• Mycket god – Utmärkt studieförmåga (3,5)
• Mycket god studieförmåga (3)
• God – Mycket god studieförmåga (2,5)
• God studieförmåga (2)
• Mindre god – God studieförmåga (1,5)
• Mindre god studieförmåga (1)

Kursinnehåll

Svenska 1, 2 och 3
Matematik 1a1
Engelska 5 och 6
Samhällskunskap 1a1
Naturkunskap 1a1
Religionskunskap 1
Historia 1a1

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 maj 2018.

Här har jag fått vara mig själv

Jag har fått tid till att genomföra mina studier på ett sätt som passar mig och i min egen takt. Lärarna på skolan lyssnar på dig och de tar hänsyn till varje individ, bara du öppnar dig och vågar visa dig. Det gör att du kan genomföra dina studier på ett sätt som verkligen passar dig.
Emma Fredriksson, Allmän linje 1

Aktuellt

Ett nytt läsår har börjat!

”Välkommen, Välkommen hit vem du än är, var du än är” som Kent skriver i…

Tack för alla ansökningar till höstens kursstart!

Antagningen inför höstterminen är klar! Kurserna startar den 16 augusti, mer information till dig som…

Handbollstränarlinjen firar 1 år med mersmak!

Lina Möller omgiven av de nyutexaminerade handbollstränarna. Foto: Annette Andersson Läs artikeln på: http://handbollskanalen.se/ovriga-sverige/handbollstranarlinjen-firar-1-ar-med-mersmak/…