Beteendevetarlinjen

Klurar du över hur det kommer sig att vi uppför oss bättre när vi tror att vi är iakttagna? Eller varför man vid alltför komplexa beslutsprocesser tenderar att välja att inte förändra någonting alls? På Beteendevetarlinjen får du kunskaper om mänskligt beteende, relationer och organisationer.

Vad är en beteendevetare?

Vår beteendevetarlinje är ett bra första steg för vidare studier till beteendevetare. Beteendevetenskap är läran om mänskligt beteende och som beteendevetare har du kunskaper i hur människor fungerar i olika sociala sammanhang. För en beteendevetare är arbetsmarknaden bred – du kan arbeta inom en rad olika områden, bland annat inom organisationer som vill förbättra sin kommunikation och sina relationer internt.

Vad innehåller Beteendevetarlinjen?

Utbildningen är 1-årig och innehåller huvudsakligen beteendevetenskapliga ämnen som:
• Psykologi
• Pedagogik
• Interkulturell kommunikation
• Sociologi
• Religionssociologi
• Akademiskt skrivande

Även studier i svenska och engelska ingår och vid behov kan vi ge möjlighet till kompletterande studier i behörighetsgivande ämnen. Under året lär du dig att utveckla din studieteknik, att skriva akademiska texter, att reflektera kring och opponera på andras texter, att hantera muntlig och skriftlig presentationsteknik, källkritik och vetenskapsteori samt att arbeta med facktexter på engelska.

 

Vilka möjligheter har jag efter utbildningen?

Efter att ha avslutat den ettåriga utbildningen är du väl förberedd för vidare studier på högskola och universitet. Du har fått känna på det rätta studietempot och de krav som ställs på studieteknik, arbetsinsats och självdisciplin. Du som går ett år på folkhögskola får ytterligare en möjlighet att söka till universitet eller högskola genom folkhögskolans egen kvotgrupp.

Därmed konkurrerar du i ytterligare en kvotgrupp vid ansökan, vid sidan om ansökan med ditt studieomdöme eller resultatet från högskoleprovet som urvalsgrund.

Vilka är antagningsvillkoren?

För att bli antagen på beteendevetarlinjen behöver du ha 2–3 år på folkhögskola eller gymnasium samt godkänt betyg i Svenska 2.

Ansökan

Ansökan öppnar den 1 februari 2019 för höstens kurser med start i augusti.

Sista ansökningsdag är 6 maj 2019.

Kontakt

Mattias Hallin Veres, utbildningsledare Allmän linje
m.veres@eslovsfhsk.se

 

Nu är jag äntligen redo för högre studier

– Tiden här på skolan har varit väldigt omtumlande och spännande – jag började min resa på Förberedande Folkhögskola för att få grundläggande behörighet. Min lärare, som är väldigt motiverande, uppmanade mig sedan att söka vidare till Beteendevetarlinjen. Och nu är jag snart klar för universitetsstudier, vilket jag i min vildaste fantasi aldrig trodde skulle vara möjligt. Mina drömmar och tron på min egen kapacitet har vuxit fram här på Eslövs folkhögskola. Att kunna pusha mig själv i en trygg miljö har varit väldigt värdefullt för mig. Jag har haft så oerhört stort utbyte av mina klasskamrater och vi lär oss så mycket av varandra.

Andrea Liddell, Beteendevetarlinjen

Aktuellt

Från Folkhögskolespåret till Liljevalchs vårsalong!

Hamed Sama har tillsammans med flera andra ensamkommande ungdomar deltagit i Skaparkollektivet Formas installation…

Läsårets första konsert!

Nu har höstterminen kommit i gång ordentligt! Allmän linje är på lägervecka i Hallaskog, vi…

Vi är redo!

Varmt välkomna till Eslövs folkhögskola och läsåret 18/19! Vi är alla grymt taggade för…