Grundkurs och förberedande folkhögskola

Saknar du grundskolebehörighet, behöver komplettera enstaka ämnen eller känner osäkerhet inför studierna? Hos oss kommer du igång. Vi utgår helt från där du står och lägger upp en utbildningsplan som anpassas helt efter dig, både i tempo, studieförmåga och intresseområde.

Grundkurs

På grundkursen studerar vi i ett lugnare tempo. Vi börjar med att repetera de viktigaste grundläggande baskunskaperna och målet är att bli behörig i ämnena svenska, engelska, matematik och samhållskunskap från grundskolan.

Vi lägger fokus på din personliga utveckling och utgår från dig och dina personliga förutsättningar, motivation och de ämnen du ska läsa. Låt grundkursen bli ditt första steg till fortsatta gymnasiestudier.

Efter avslutad grundkurs är du redo för vidare studier, antingen på gymnasiet eller på vår allmänna linje i årskurs 1 till 3

Förberedande folkhögskola

Förberedande folkhögskola är en allmän kurs individuellt anpassad för dig som har haft kontakt med psykiatrin eller socialtjänsten. Här kan du i lugn takt och i en liten grupp läsa gymnasiegemensamma ämnen och andra ämnen som du tycker är intressanta – du förbereds för att hitta en väg att återgå till studier eller arbete.

Lektionstiden är måndag till fredag mellan 10.20–14.10 och kurslängden är individuellt anpassad. Skolans ordinarie lärare undervisar och en stödperson finns med under lektionerna.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 maj 2018.

Till Förberedande folkhögskola söker du genom att kontakta:
Karoline Bäckström
0413-663 08
k.backstrom@eslovsfhsk.se

Aktuellt

Solen skiner och det är verkligen härligt att våren är här!

Skolavslutningen närmar sig i…

Vi kan konstatera att söktrycket i år är väldigt högt!

Sista ansökningsdatumet för våra utbildningar har nu passerat och vi är i full gång med antagningsarbetet…

15 maj är sista ansökningsdag för våra utbildningar!

Folkbildning mer än utbildning, genom att gå på folkhögskola utvecklar du en personlig relation till…