Fotbollstränarlinjen

Gillar du fotboll och triggas du av att få andra att prestera ännu bättre? Utmanas du av att planera, sätta mål och se till att dessa gemensamt införlivas av ett elvamannalag? På vår fotbollstränarlinje tränas du av några av Sveriges främsta inom sporten – och avslutar starkt genom att motta ett UEFA B-diplom.

Starta din tränarkarriär hos oss

Vår fotbollstränarlinje är en tvåårig tränar- och ledarutbildning utvecklad i samarbete med Svenska Fotbollsförbundet. Fotbollstränaren är en viktig pusselbit i ett fotbollslags framgång. För att bli en framgångsrik fotbollstränare behöver du utveckla ditt ledarskap, vilket är något vi fokuserar mycket på under utbildningen. Andra faktorer vi arbetar med är vikten av att lyssna, uppmuntra och ge feedback.

Instruktörer på utbildningen är Mats Svensson, riksinstruktör och tränarutbildare på Svenska FF, Alexander Burman, verksam fotbollstränare och UEFA Elite Youth utbildad, samt Jörgen Sellin, lärare i idrottspsykologi och fysiologi samt elitinstruktör i basket.

Årskurs 1
utgörs av Svenska FF:s Tränarutbildning C och ungdomstränarutbilning B Ungdom.

Årskurs 2
består av Svenska FF:s Tränarutbildning UEFA B. Delar av innehållet:

Utöver dessa moment väljer du ditt eget schema ur folkhögskolans ämnesutbud, så att den totala studietiden per vecka motsvarar 30 lektioner. Den praktiska delen av utbildningen genomförs på gräsplaner eller i fotbollshall med konstgräs.

Vem kan söka?

För årskurs 1 krävs fotbollserfarenhet antingen som spelare eller tränare/ledare. Du skall vara klar med grundskolan. För årskurs 2 behöver du ha ”gamla” fotbollens tränarutbildning, Bas 1 eller Tränarutbildning C.

 

 

Vilka möjligheter har jag efter utbildningen?

Att ha ett diplom i UEFA B innebär att du har kompetens att coacha ett lag mot både resultat och utveckling. Vill du sedan utvecklas vidare inom fotbollen kan du med ditt diplom söka till UEFA A, för att sedan fortsätta med UEFA Elite Youth A eller UEFA Pro. Din studier ger dig också möjligheter söka in till universitet eller högskola.

Kursinnehåll

ÅRSKURS 1
Med barnen och ungdomarna i fokus
Beskrivning av spelet
Lärande inom barn- och ungdomsfotbollen
Att kunna och förstå fotboll
Tränarens förhållningssätt under match
Planering

ÅRSKURS 2
Ledarskap och lärande

Spelet
Fotbollsfys
Spelsystem
Målvaktsspel
Spelförståelse
Matchförberedelser och matchcoachning
Matchanalys
Idrottsskador

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 maj 2018.

 

Kontakt

Magnus Ringborn, utbildningsledare särskilda linjer och profil linjer

m.ringborn@eslovsfhsk.se

Alexander Burman Ström, huvudinstruktör

a.burman@eslovsfhsk.se

Aktuellt

188 deltagare på årets aktivitetsdag!

Som traditionen bjuder ordnade Fritidsledarutbildningen 17/19 en riktigt trevlig aktivitetsdag för alla deltagare på Husarängen…

Intervju med Alexander

Henrik  från sidan Pojkfotboll i Skåne har nyligen intervjuat Alexander Burman som är mentor och huvudinstruktör…

Eslövs folkhögskolas nya Ambassadör!

På skolavslutningen utsågs Christer Fermvik till årets Ambassadör för Eslövs folkhögskola. Här överlämnas stipendiet av…