Musikallinjen

Vill du se dina drömmar och idéer komma till liv på en musikalscen? Gillar du att gestalta och utveckla olika rollkaraktärer, genom teater, dans och sång?

Fördjupa dig inom sång, dans och teater

Musikallinjen är en specialiserad linje för dig som vill ägna två spännande terminer åt att fördjupa dig i sång, dans, teater och konstnärligt skapande. Under din tid hos oss får du chansen att växa inom de olika estetiska ämnena och utöver detta får du även arbeta mycket med din kreativa sida.

Med hjälp av Lovewell-metoden, som i korthet bygger på att aktivera det kreativa tänkandet, skapar vi under utbildningen nya musikalföreställningar från grunden där du genom skapandeprocessen utvecklar din kreativitet, självkänsla och samarbetsförmåga.

Under läsåret går vi på dans-, musik- och teaterföreställningar, gör studiebesök och turnerar med våra egna föreställningar. Vissa inslag i undervisning sker dessutom på engelska vilket ger dig språkträning som du kan ha nytta av i musikal- och artistvärlden i framtiden.

Vem kan söka?

Förutom fullgjorda gymnasiestudier vill vi att du har ett brinnande intresse för sång, dans och teater. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från något av ämnena dans, sång eller teater.

Audition

Som sökande bjuds du in till skolan för en audition i dans, sång och teater samt en kort personlig intervju.
Inför audition ska ni ha förberett följande:
1. En obligatorisk sång och en sång du själv valt.
2. En egenvald monolog på svenska eller engelska eller ett exempel på något du har skapat själv t.ex. en låt, en text eller kostym.
Under denna dag kommer ni även att genomföra en gemensam workshop i dans och teater, detta sker utan vidare möjlighet till förberedelse. Mer detaljerad information och material skickas ut efter sista ansökningsdatum som är den 15 april.

 

 

Vilka möjligheter har jag efter utbildningen?

Musikallinjen är en förberedande kurs för studier inom musikal och övriga discipliner där kreativiteten och samarbetsförmågan står i fokus.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 15 april 2018.

 

Kontakt

Magnus Ringborn, utbildningsledare särskilda linjer och profillinjer

m.ringborn@eslovsfhsk.se

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Aktuellt

Nu skapar vi en ny musikal!

Varje höst har vi i musikalklassen på Eslövs folkhögskola förmånen att få samarbeta med Lovewell…

188 deltagare på årets aktivitetsdag!

Som traditionen bjuder ordnade Fritidsledarutbildningen 17/19 en riktigt trevlig aktivitetsdag för alla deltagare på Husarängen…

Vi kan konstatera att söktrycket i år är väldigt högt!

Sista ansökningsdatumet för våra utbildningar har nu passerat och vi är i full gång med antagningsarbetet…