Musikallinjen

Vill du se dina drömmar och idéer komma till liv på en musikalscen? Gillar du att gestalta och utveckla olika rollkaraktärer, genom både teater, dans och sång? Musikallinjen ger dig som vill arbeta kreativt och konstnärligt en god grund att stå på.

Vad är en musikalteater?

Musikalteater är en form av teater där man kombinerar musik, dans, sång och dialog. Som musikalartist arbetar du både med dig själv som verktyg för att gestalta roller och att samarbeta som en ensemble. Du har gedigen helhetskunskap inom teater och en rad olika dans- och sångtekniker.

Vad innehåller musikallinjen?

Musikallinjen är en specialiserad linje för dig som vill ägna två spännande terminer åt att fördjupa dig i sång, dans, teater och konstnärligt skapande. Under din tid hos oss får du chansen att växa inom de olika estetiska ämnena och utöver detta får du även arbeta mycket med din kreativa sida.

Med hjälp av Lovewell-metoden, som i korthet bygger på att aktivera det kreativa tänkandet, skapar vi under utbildningen nya musikalföreställningar från grunden där du genom skapandeprocessen utvecklar din kreativitet, självkänsla och samarbetsförmåga.

Våra lärare har erfarenheter från en rad olika sammanhang inom dans och sång. Vissa utbildar i individuell sång, ensemble-sång och körsång, medan andra är kunniga i teater och konstnärligt skapande. Bland våra instruktörer finns representanter för Lovewell Institute for the Creative Arts i Florida, det franska danskompaniet Orphée samt Attitude69, en av Sveriges bästa dansskolor, där du som deltagare får möjlighet att träna.

Under läsåret går vi på dans-, musik- och teaterföreställningar, gör studiebesök och turnerar med våra egna föreställningar. Vissa inslag i undervisningen sker dessutom på engelska vilket ger dig språkträning som du kan ha nytta av i musikal- och artistvärlden i framtiden.

Vilka möjligheter har jag efter utbildningen?

Musikallinjen är en förberedande kurs för studier inom musikal och övriga discipliner där kreativiteten och samarbetsförmågan står i fokus. Du kan även välja att vidareutbilda dig på högskolornas kandidatprogram.

Vilka är antagningsvillkoren?

Förutom fullgjorda gymnasiestudier vill vi att du har ett brinnande intresse för sång, dans och teater. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från något av ämnena dans, sång eller teater. Som sökande bjuds du in till skolan för en audition i dans, sång och teater, samt en personlig intervju. Ta gärna med dig ett exempel på något du skapat, såsom en dikt, sångtext, musik, manus, berättelse eller liknande.

Ansökan

Ansökan öppnar den 1 februari 2019 för höstens kurser med start i augusti.

Sista ansökningsdag är 6 maj 2019.

Kontakt

Magnus Ringborn, utbildningsledare särskilda linjer och profillinjer
m.ringborn@eslovsfhsk.se

Ulrika Nero, ansvarig lärare
u.nero@eslovsfhsk.se

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Aktuellt

Var med oss och stötta Musikhjälpen!

Musikallinjen kommer in till Lund, den 14 december och samlar in pengar till Skånes Folkhögskolors…

Läsårets första konsert!

Nu har höstterminen kommit i gång ordentligt! Allmän linje är på lägervecka i Hallaskog, vi…

Vi är redo!

Varmt välkomna till Eslövs folkhögskola och läsåret 18/19! Vi är alla grymt taggade för…