Att få följa spelarnas utveckling är det bästa jag vet!

Hur är det att läsa på Eslövs folkhögskola? Vad får man med sig ut i livet efter att ha gått hos oss?
Under våren kommer du att möta deltagare som går eller har gått på skolan, i olika personporträtt. 

Parman Rodriges Polozadeh går sista terminen på handbollstränarlinjen och berättar om sitt år på skolan.

”Jag har verkligen fått grotta ner mig handboll under den här tiden och utvecklats både som person och ledare. Du får så mycket mer med dig än bara träningen när du går här. Jag har fått lära mig hur jag ska ska hantera olika spelare och anpassa min tränarstil till olika åldrar. Vi har ju praktikpass två gånger i veckan där vi får använda oss av det som vi lärt oss under teoripassen direkt. Jag har verkligen vuxit i och med den feedback jag fått av lärarna här.

Båda tränarklasserna är nördar inom sin sport så vi lär oss väldigt mycket av varandra. För fotbollen har en del moment som handbollen inte har och handbollen har en del som fotbollen inte har, så vi utbyter bra erfarenheter efter passen.

Något av det bästa jag vet är att följa utvecklingen av de spelare som jag tränar och få se hur de mognar som individer, både på och utanför handbollsplanen. Här på handbollstränarlinjen får jag massor av verktyg för att kunna bli än bättre tränare och verkligen kunna lyfta de spelare jag möter.

När du söker hit, förbered dig på att det kommer att bli mycket nytt men samtidigt kommer det bli väldigt, väldigt roligt! Och även om du redan tycker att du kan handboll så är det så mycket annat du får lära dig under året här. Du får dessutom möjlighet att bygga ditt nätverk i och med alla de studiebesök vi gör och de gästlärare som du får möta under året. Älskar du handboll så kommer du få utveckla din passion för sporten ännu mer.”

Brinner du också för handboll och vill grotta ner dig i din passion under ett år tillsammans med andra handbollsnördar – läs mer om handbollstränarlinjen HÄR. Där finner du också länkar till ansökan. Du är alltid välkommen att kontakta oss för ett studiebesök på linjen.

Publicerad: 2019-03-20
Författare: Lisa Karinsdotter
Kategorier: Blogg, Okategoriserade