Allmän kurs – Beteendevetarlinjen

På beteendevetarlinjen får jag verktygen till att klara högskolan!

Kija Ismaylova går på vår högskoleförberedande linje med inriktining mot Beteendevetenskap.

”Jag gick först på ett vanligt gymnasium i Lund och precis som många tonåringar så förstod jag inte allvaret i hur mycket betygen faktiskt betyder om man vill läsa vidare. Så när jag hade jobbat något år efter studenten insåg jag att mina betyg inte räckte till för att ta mig dit jag ville. Högskoleprovet var rätt svårt och på Komvux kan man inte läsa upp sina betyg om man har godkänt i de ämnen som man behöver höja. Så folkhögskolan blev min andra chans!

Beteendevetarlinjen förbereder dig för universitetet och mycket av det vi gör är nästintill på samma nivå som högskola och universitet, med skillnaden att vi gör det mera som en slags övning än ett prov som ska ge resultat här och nu. Men vi har tentor och seminarium precis som på universitet. Som en röd tråd genom alla kursmoment går det att vi får en allmänbildning. Det ger dig en bra grund att stå på i livet. Så jag rekommenderar en folkhögskolekurs även till dig som har tillräckliga betyg för att komma in på universitetet. För under ett år på högskoleförberedande kurs så får du möjlighet att testa på hur det är att gå med andra vuxna och läsa kurser som kräver lite mer och ta ansvar för dina egna studier.

När jag kom hit i höstas visste jag bestämt vad jag skulle läsa sedan – jag skulle bli socionom! Men under den här tiden har jag fått prova olika saker och lärt mig en hel del om mig själv, så jag har förstått att jag ska välja en annan inriktning. Jag vill fortfarande vara med och göra samhället bättre men kommer att läsa till samhällsplanerare istället. Den resan hade jag inte kunnat göra på egen hand!”

Kija Ismaylova
Beteendevetarlinjen

Under året på Beteendevetarlinjen kommer du att utveckla din studieteknik, skriva akademiska texter samt reflektera kring andras texter. Vill du också skaffa dig rätt kompetens för högre studier – sök Beteendevetarlinjen!

 

20 mar 2019

Denna artikel handlar om utbildningen Allmän kurs – Beteendevetarlinjen.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Allmän kurs – Beteendevetarlinjen

  • Allmän kurs – Beteendevetarlinjen

    Folkispodden

    3 oktober 2022