Interkulturella möten på Eslövs folkhögskola

Frågeställningen Vad får dig att känna dig trygg?  har guidat SMF och EPF under deras arbete förra veckan. Vi fick då besök av den ideella organisationen CISV som anordnar ett så kallat IPP (International People’s Project) i Skåne under juli månad.

Ett IPP är ett lokalt projekt som ger deltagarna möjlighet att lära sig mer om sig själva och andra, samtidigt som de engagerar sig för samhällets utveckling med målsättningen att skapa en fredligare värld.

Under en vecka höll IPP-deltagarna, som kommer från tio olika länder och fyra olika världsdelar, i olika workshops utifrån temat trygghet. Samarbetet innebar att människor från flera olika länder med varierande språkkunskaper i åldrarna 19 och uppåt hittade olika kreativa sätt för att samarbeta. De olika övningarna väckte många tankar och diskussioner kring sin egen personliga utveckling samt vem, vad och vilka platser som egentligen får oss att känna oss trygga och varför. En stor del av arbetet sammanställdes i olika kreativa format och kommer att visas i en utställning på Fryshuset i Malmö den 16/7 klockan 12.00 – 18.00.

Kom förbi!

_

Mer info om utställningen: This is where I feel safe

Publicerad: 2019-07-15
Författare: Elin Persdotter
Kategorier: Blogg, Förstasida, Samhällsstödjande kurser