På Eslövs folkhögskola är vi stolta över att vårt kök, Restaurang Stures, lagar all mat från grunden. Här bakar vi allt bröd själva och erbjuder en salladsbuffé till varje måltid.
I köket arbetar tre kockar och ett köksbiträde. Varje vardagsmorgon dukar de fram frukost till alla internatdeltagare. Vissa av våra kurser startar också dagen med en frukost.
Luncherna har alltid ett vegetariskt alternativ och en dag i veckan serverar vi helvegetarisk mat. Den dag då lunchen är helvegetarisk ingår en efterrätt. Deltagare som inte bor på internatet kan köpa lunchkuponger, styckvis eller i häften för rabatterat pris.
Alla råvaror tas till vara, exempelvis så att överblivna grönsaker kan bli grunden till nästa dags buljong. De deltagare som bor på internatet erbjuds också matlåda till middagen när det blir rätter över.
Varje eftermiddag serverar vi frukt i matsalen och det finns kaffe för påfyllning under hela skoldagen.
Om du har en födoämnesallergi och behöver anpassad kost, kontakta köket. Kontaktuppgifter hittar du här på sidan.