Vårt kök

På Eslövs folkhögskola är vi stolta över vårt kök som lagar all mat från grunden. Råvarorna är ekologiska och närodlade så långt som möjligt. Vi köper in svenskt kött till våra luncher, bakar allt bröd själva och erbjuder en salladsbuffé till varje måltid.

I köket arbetar två kockar, en grönsaksansvarig och ett köksbiträde. Varje vardagsmorgon dukar de fram frukost till alla internatdeltagare. Vissa av våra kurser startar också dagen med en frukost.

Luncherna har alltid ett vegetariskt alternativ och en dag i veckan serverar vi helvegetarisk mat. Den dag då lunchen är helvegetarisk ingår en efterrätt.

Alla råvaror tas till vara, exempelvis så att överblivna grönsaker kan bli grunden till nästa dags buljong. De deltagare som bor på internatet erbjuds också matlåda till middagen när det blir rätter över.

Varje eftermiddag severar vi frukt i matsalen och det finns kaffe för påfyllning under hela skoldagen.

Om du har en födoämnesallergi och behöver anpassad kost, kontakta Sussie Joo, vår servicechef. Hennes kontaktuppgifter hittar du här på sidan.