Eslövs folkhögskola söker lärare i SFI

Om arbetsplatsen

Eslövs folkhögskola – folkhögskolan som utmanar

Sedan 1897 har Eslövs folkhögskola varit en källa till kunskap för hela samhället. Skolans huvudman är en garantiförening som är politiskt och religiöst obunden och som utser skolans styrelse. I folkhögskolans pedagogiska tradition finns en öppenhet som i mer än ett sekel lockat till sig människor med alla typer av bakgrunder, erfarenheter och livsåskådningar.

Om dig

Du brinner för att arbeta med människor, tillsammans med människor. Som lärare på Eslövs folkhögskola möter du en mångfald av kursdeltagare med olika erfarenheter, behov och utmaningar. I ditt arbete präglas du därför av ett öppet sinne och en stor kreativitet. Du är entusiastisk, nyfiken och engagerad i ditt arbete. Du tycker om att samarbeta över gränser och ser med glädje på att utveckla nya tillvägagångssätt.

Din bakgrund

Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i och betygsätta SFI. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med elever på studieväg 3, tidigare erfarenhet av arbete på folkhögskola är också meriterande men inget krav.

Arbetet som lärare i SFI på Eslövs folkhögskola ställer höga krav på flexibilitet och engagemang. Du har alltid deltagaren och dess utveckling i fokus och du har en god förmåga att kunna hantera människor med olika bakgrund och behov. I denna rekrytering läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Dina arbetsuppgifter

Att undervisa i svenska för invandrare för studieväg 2 och 3. Tjänsten omfattar undervisning främst på dagtid, men även två kvällar i veckan. I ditt arbete som lärare på folkhögskola är du mån om att möta dina kursdeltagare utifrån deras förutsättningar och du värderar skapandet av goda relationer med såväl deltagare som kollegor. I dina arbetsuppgifter ingår också att tillsammans med övriga lärare utveckla rutiner och arbetssätt för verksamheten.

Till grund för ditt arbete ligger alltid folkhögskolans intressen och dess grundläggande värderingar och mål samt givetvis gällande styrdokument för SFI. Att arbeta på folkhögskola innebär att arbeta tillsammans med kollegor från skolans samtliga verksamheter.

Övrigt

Anställningsvillkor: Tillsvidareanställning 100 % semestertjänst

Tillträde: 2023-01-30 eller enl. överenskommelse

Lön: Månadslön enligt gällande kollektivavtal

Arbetsplats: Eslövs folkhögskola, Sturegatan 14, Eslöv

Kontaktinformation

Rektor: Ulrika Gleisner, u.gleisner@eslovsfhsk.se

Biträdande rektor, allmän kurs och SFI: Mattias Veres, m.veres@eslovsfhsk.se

Lärarförbundet: Ola Fyrhag, o.fyrhag@eslovsfhsk.se

Ansökan

Ansök senast 10 januari 2023.

Mejla din ansökan till jobb@eslovsfhsk.se och ange SFI-lärare i ämnesraden.

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningstid.

Vi avsäger oss alla marknadsföringstjänster i denna rekrytering.

16 dec 2022