Interkulturellt Entreprenörskap

Vill du uppleva något utöver det vanliga och få erfarenheter som rustar dig för ett spännande arbetsliv?
Kursen Interkulturellt Entreprenörskap kombinerar möjligheten att läsa in en grundläggande behörighet med den unika erfarenheten av att driva ett projekt i en global värld.

Vad är en interkulturell entreprenör?

Att vara interkulturell entreprenör innebär att du är tränad i att se människors olikheter som en resurs och vet hur du använder dessa styrkor för att skapa nya mötesplatser och idéer.

Vem kan söka kursen Interkulturellt Entreprenörskap?

Du bör ha gått 2–3 år på folkhögskola eller gymnasium. Då kursen innehåller en resa så krävs betyg i Engelska 5 av dig som sökande. Du behöver också godkänt betyg i Svenska 1.

Resa och utbyte

När du läser kursen kommer du att få möjlighet att göra en resa till Amazonas djungel. På plats kommer klassen att delta i aktiviteter hos vår samarbetspartner, UNIA, ett universitet i Peru som inriktar sig på interkulturellt utbyte och bevarande av ursprungsbefolkningens kultur.

Inför utbytesresan kommer du att lära dig planering och förberedelser inför en långresa, samt hur man lever och överlever på Amazonfloden. Dina guider kommer att vara från Shipibofolket. Ni kommer också att vara värdar åt och studera tillsammans med utbytesstudenter från UNIA när de besöker Eslöv.

Vilka möjligheter har jag efter utbildningen?

Arbetsmarknaden för personer med interkulturell kompetens är bred. Oavsett vilken inriktning du väljer efter kursen,  kommer dina kunskaper och erfarenheter att bidra till framgångsrika möten och utbyten. I en globaliserad värld behövs personer med interkulturell kompetens.

 

Interkulturella möten på riktigt

Året på Interkulturellt Entreprenörskap innehåller studier tillsammans med studenter från ursprungsbefolkningen i Uyacali-området i Peru.

I området talas det, förutom spanska, runt fjorton olika språk. Precis som många andra ursprungsbefolkningar i världen kämpar folken längs amazonasfloden för att bevara sin kultur. Dessa erfarenheter gör att studenter och lärare från UNIA har stor kunskap om hur man arbetar med flerspråkighet.

Att ta del av dessa erfarenheter är en av kursens huvudsyften och ger dig en unik möjlighet att utvecklas som interkulturell entreprenör.

Vad innehåller kursen?

Utbildningen är 1-årig och kombinerar ämnesstudier för att uppnå en grundläggande behörighet med kurser som:

• Interkulturell psykologi
• Språk (spanska/engelska)
• Socialt entreprenörskap
• Resa till Peru

Ansökan

Här ansöker du till INTERKULTURELLT ENTREPRENÖRSKAP

Sista ansökningsdag är 15 maj 2019
Förlängd ansökningsperiod!

Aktuellt

Interkulturella möten på Eslövs folkhögskola

Frågeställningen Vad får dig att känna dig trygg?  har guidat SMF och EPF under deras arbete förra…

Folkhögskolornas internat är räddade – vi vann målet i högsta förvaltningsdomstolen

Folkhögskolorna i Sverige bedriver utbildning för vuxna och ger möjlighet för fler att nå högre…

Lyssna på våra sommarprat – Om vänskap

Sommar, sommar, sommar! Allmän linje har gjort sommarprat för er som ligger och latar er…