Allmän linje med interkulturell inriktning

Vill du ha mer än bara högskolebehörighet? Är du redo att bredda din världsbild och uppleva något unikt? Följ med oss på en resa där du får lära dig om olika kulturer, om världen, och om dig själv.

Vår allmänna linje med interkulturell inriktning kombinerar möjligheten att läsa in en grundläggande behörighet med den unika erfarenheten av att driva ett projekt i en global värld. Under året studerar du i perioder tillsammans med studenter från ursprungsbefolkningen i Uyacali-området i Peru.

När du går allmän linje med interkulturell inriktning  får du öva dig i språk och lära dig att arbeta i projekt. Kursen ger dig också möjlighet att resa till Perus djungel där vi på Amazonfloden utbyter erfarenheter och kunskaper med Perus ursprungsbefolkning.

Målet med studierna är att du förutom en grundläggande behörighet ska få med dig:

  • språk – spanska
  • utbytesresa till Peru
  • psykologi
  • kompetens inom interkulturell kommunikation
  • projektarbete

När du läser kursen kommer du att få möjlighet att göra en resa till Amazonas djungel. På plats kommer klassen att delta i aktiviteter hos vår samarbetspartner, UNIA, ett universitet i Peru som inriktar sig på interkulturellt utbyte och bevarande av ursprungsbefolkningens kultur.

Inför utbytesresan kommer du att lära dig planering och förberedelser inför en långresa, samt hur man lever och överlever på Amazonfloden. Dina guider kommer att vara från Shipibofolket. Ni kommer också att vara värdar åt och studera tillsammans med utbytesstudenter från UNIA när de besöker Eslöv.

 

Hur ansöker jag?

Du bör ha gått 2–3 år på folkhögskola eller gymnasium. Då kursen innehåller en resa så krävs betyg i Engelska 5 av dig som sökande. Du behöver också godkänt betyg i Svenska 1.

Kontakt

Jag vill lära mina elever att tänka själva

Fernando Bartra är en av våra gäststudenter från Peru. Under tre veckor i mars studerade han tillsammans med våra deltagare på Interkulturellt entreprenörskap. Innan han åkte tillbaka till Pucallpa berättade han vad han tar med sig från sin tid hos oss.   ”Jag läser till lärare i de lägre klasserna på UNIA och kommer från […]

Läs mer