Vårt internat

Genom att bo på folkhögskolans internat, får du möjlighet till en gemenskap även efter att skoldagen är slut. Internatet har 75 platser.

Internatet är en viktig del av folkhögskolan. När du bor här så kommer du att dela vardagssysslor med andra deltagare och kan delta i de aktiviteter som vår fritidsledare planerar och arrangerar tillsammans med er boende.

Under en termin sker flera olika saker på internatet, till exempel olika temakvällar, att vi samlas för att grilla, ordna brädspelskväll eller baka tillsammans i Gula villan som är en gemensam samlingsplats. När du bor på internatet har du tillgång till en danssal, bastu, replokal och volleybollplan.

Om du studerar på låtskrivarlinjen, musikallinjen eller Yellow Brick Academy har du även utanför skoltid tillgång till lokaler som är förknippade till din utbildning, exempelvis ljudstudior och ensemblerum.

Det skapas många fina relationer och minnen via gemenskapen på internatet.

Våra internat
Vi har 75 rum på våra internat, varav 24 st med egen dusch. Samtliga rum hyrs ut möblerade med säng, sängbord, skrivbord, skrivbordsstol, bokhylla, garderob, lampor och i de större rummen soffa.

Skolans internat Solsidan 1, Solsidan 2 och Utkiken ligger i anslutning till skolbyggnaden. I de olika byggnaderna finns det gemensamma utrymmen såsom tv-rum och kök eller pentry med TV, tvättstuga och bastu. De boende på elevhemmet ansvarar själva för städning av sina egna rum samt städning och diskning i de gemensamma utrymmena. Samtliga rum har egen toalett med tvättställ.

I ansökan till skolan finns möjlighet att lämna önskemål om vilket rum du vill bo i. Vi försöker uppfylla allas önskemål i den mån det går. Rumsfördelningen sker löpande allt eftersom deltagare blir antagna.

Priser

Hyran betalas varje månad i samband med CSN-utbetalning. Du som är under 20 år betalar din hyra sista bank/vardagen i månaden.

I hyran ingår frukost och lunch alla skoldagar samt trådlöst internet. Lovdagar och praktikperioder är redan avdragna från hyran.

Klicka på länkarna för hyres-information:
Hyra för Solsidan 1 utan dusch 2023-24
Hyra för Solsidan 1 med dusch 2023-24
Hyra för Solsidan 2, korridorrum 2023-24
Hyra för Utkiken rum med dusch 2023-24

Försäkringar
De boende ska själva se över sin hemförsäkring. Som studerande är saker (lösöre) inte försäkrade genom skolan. Därför rekommenderar vi dig att se över vilka försäkringar du har.

In- och utflyttning

Före inflyttning och i samband med att hyresgäst, den studerande, flyttar ut ur rummet sker en gemensam besiktning av representant för skolan och hyresgästen. Via CSN kan deltagare under 20 år ansöka om inackorderingsbidrag. All information om bidrag och lån finns på www.csn.se