Internatet

Att bo på en folkhögskola ett eller flera år blir mycket vad man själv gör det till. Hjälps man åt kan det bli helt fantastiskt och du kan finna nya vänner för livet. Det kan också vara en möjlighet att flytta hemifrån på ett enkelt sätt.

Eftersom fritiden är lika viktig som studietiden försöker vi erbjuda aktiviteter efter önskemål. Vi har avtal med en friskvårdsanläggning där du kan träna till ett förmånligt pris. Det anordnas aktiviteter, till exempel grillkväll, musikafton eller julpyssel.

Våra internat
Skolans elevhem Solsidan 1, Solsidan 2 och Utkiken ligger i anslutning till skolbyggnaden. Vi kan erbjuda flera alternativ av boende för 75 av våra studerande. Det finns olika alternativ och prisklasser på våra internatrum. I de olika byggnaderna finns det gemensamma utrymmen såsom tv-rum och kök eller pentry med TV, tvättstuga och bastu. De boende på elevhemmet ansvarar själva för städning av sina egna rum samt städning och diskning i de gemensamma utrymmena. Samtliga rum har egen toalett med tvättställ.

I ansökan till skolan finns möjlighet att lämna önskemål om vilket rum du vill bo i. Vi försöker uppfylla allas önskemål i den mån det går. Rumsfördelningen sker löpande allt eftersom deltagare blir antagna.

Priser
Alla priser är veckopriser. Det ingår frukost och lunch under alla skoldagar samt trådlöst internet.
Vi har 75 rum på våra internat, varav 24 st med egen dusch.
Solsidan 1, utan dusch: 1 100:-
Solsidan 1, med dusch: 1 200:-
Solsidan 2, korridorsrum: 950:-
Utkiken: 1 300:-

Klicka på filmen nedan så ser du exempel från de olika internaten och hur rummen kan se ut.

Försäkringar
De boende ska själva se över sin hemförsäkring. Som studerande är saker (lösöre) inte försäkrade genom skolan. Kontrollera detta noga och diskutera även med dina föräldrar.

In- och utflyttning
Före inflyttning och i samband med att hyresgäst, den studerande, flyttar ut ur rummet sker en gemensam besiktning av representant för skolan och hyresgästen. Via CSN kan deltagare under 20 år ansöka om inackorderingsbidrag. All information om bidrag och lån finns på www.csn.se