Vårt internat

Genom att bo på folkhögskolans internat, får du möjlighet till en gemenskap även efter att skoldagen är slut. Internatet har 75 platser.

Internatet är en viktig del av folkhögskolan. När du bor här så kommer du att dela vardagssysslor med andra deltagare och kan delta i de aktiviteter som vår fritidsledare planerar och arrangerar tillsammans med er boende.

Under en termin sker flera olika saker på internatet, till exempel olika temakvällar, att vi samlas för att grilla, ordnar brädspelskväll eller bakar tillsammans i korridorens kök. Alla som bor på internatet har tillgång till en danssal, replokal och volleybollplan.

Om du studerar på låtskrivarlinjen eller musikallinjen har du även tillgång till lokaler utanför skoltid som är förknippade till din utbildning, exempelvis ljudstudior och replokaler.

Det skapas många fina relationer och minnen via gemenskapen på internatet.

Våra internat
Skolans elevhem Solsidan 1, Solsidan 2 och Utkiken ligger i anslutning till skolbyggnaden. Vi kan erbjuda flera alternativ av boende för 75 av våra studerande. Det finns olika alternativ och prisklasser på våra internatrum. I de olika byggnaderna finns det gemensamma utrymmen såsom tv-rum och kök eller pentry med TV, tvättstuga och bastu. De boende på elevhemmet ansvarar själva för städning av sina egna rum samt städning och diskning i de gemensamma utrymmena. Samtliga rum har egen toalett med tvättställ.

I ansökan till skolan finns möjlighet att lämna önskemål om vilket rum du vill bo i. Vi försöker uppfylla allas önskemål i den mån det går. Rumsfördelningen sker löpande allt eftersom deltagare blir antagna.

Priser
Alla priser är veckopriser. Det ingår frukost och lunch under alla skoldagar samt trådlöst internet.
Vi har 75 rum på våra internat, varav 24 st med egen dusch.
Solsidan 1, utan dusch: 1 100:-
Solsidan 1, med dusch: 1 200:-
Solsidan 2, korridorsrum: 950:-
Utkiken: 1 300:-

Försäkringar
De boende ska själva se över sin hemförsäkring. Som studerande är saker (lösöre) inte försäkrade genom skolan. Kontrollera detta noga och diskutera även med dina föräldrar.

In- och utflyttning
Före inflyttning och i samband med att hyresgäst, den studerande, flyttar ut ur rummet sker en gemensam besiktning av representant för skolan och hyresgästen. Via CSN kan deltagare under 20 år ansöka om inackorderingsbidrag. All information om bidrag och lån finns på www.csn.se