Allmän kurs

Söker du efter ett bra sätt att ta nästa steg i livet, antingen till utökad allmänbildning eller vidare utbildning? Våra allmänna kurser vänder sig till dig utan gymnasiebetyg och ger dig möjlighet att i lugn takt och i trygg miljö få både stimulans och tid till eftertanke.

Våra allmänna kurser passar dig som inte har fullständiga gymnasiebetyg. På Eslövs folkhögskola har vi tre allmänna kurser: Grundkurs, Allmän Bas och Allmän Fortsättning. Studierna är på heltid.

Allmän Bas

På Allmän Bas läser du mot en grundläggande behörighet, där ämnen motsvarande gymnasie-nivå kombineras med folkhögskoleämnen.

Här sker dina ämnesstudier på folkhögskolans sätt, där tematiska arbeten, kreativa uppgifter och samhörighet blir en del av undervisningen. På Allmän Bas får du tiden och lugnet för att skapa grunden till dina fortsatta studier.

Allmän Fortsättning

Allmän Fortsättning vänder sig till dig som redan har något eller några års studier på gymnasium eller folkhögskola bakom dig. Här kompletterar du din tidigare utbildning mot din behörighet – samtidigt som du kan läsa övriga samhällsorienterande ämnen inför högskolestudier. Vi ser helst att du är godkänd i svenska 1 och gärna några andra gymnasiegemensamma ämnen.

Hur är det att gå Allmän kurs?

Alla våra allmänna kurser inleds med att du gör en egen studieplanering. Där läggs grunden för dina studier på skolan. Dina egna mål och tankar om vad du vill att dina studier hos oss ska leda vidare till, spelar en stor roll för hur innehållet i din kurs kommer att se ut.

Att läsa på folkhögskola handlar om att lära sig nya saker och om att växa som individ. Hos oss finns det inga skarpa gränser mellan skolan och övriga livet. Här får du utrymme både för din personliga utveckling och för att arbeta mot den behörighet du behöver skaffa dig för att kunna gå vidare i livet efter dina studier hos oss.

 

Hur ansöker jag?

Ansökan till kursstart HT 2021 öppnar den 1 februari

För att gå Allmän Bas och Allmän Fortsättning behöver du vara färdig med grundskolan. Du som inte har avslutat grundskolan kan gå Grundkurs hos oss. Du som är ny i Sverige ska ha avslutat sfi för att kunna börja på grundkursen.

Terminsavgift: 1 200 kr/termin

Sista ansökningsdag 2021-05-15

Kontakt

Ta chansen och se världen öppna sig!

I våras gick vår första kull med interkulturella entreprenörer ut från skolan. Vi fångade förra deltagaren Josefine Bergman som är på väg tillbaka till Pucallpa i Peru för att arbeta som engelskalärare på UNIA, universitetet som Eslövs folkhögskola samarbetar med. Hej Josefine! Hur har du haft det sedan du slutade kursen? Jag har rest i […]

Läs mer