Låtskrivarlinjen

Har du en uppsjö av goda idéer som du vill omvandla till musik? Vill du vara med och vidareutveckla ”det svenska musikundret” genom din kreativitet och konstnärlighet? På låtskrivarlinjen guidar vi dig från idé till färdig låt – här blir du en av framtidens låtskrivare.

Låtskrivarlinjen på Eslövs folkhögskola är en ettårig kurs som riktar sig till dig som vill lära dig grunderna inom musikproduktion. Kursen riktar sig till dig som är sångare, musiker eller producent och som skriver egna låtar. Utbildningen ger dig verktyg att förverkliga dina idéer och hitta en väg in i musikbranschen.

Vad innehåller året på låtskrivarlinjen?

Tillsammans med aktiva låtskrivare i landet får du grundläggande kunskaper i komposition, arrangemang och författande av musik och text i olika genrer. Vi utgår från ditt eget uttryck och utforskar olika stilar med fokus på din utveckling och vidgade vyer.

Du fördjupar dig bland annat inom dessa områden:

  •  Komposition
  •  Studio- och ljudteknik
  •  Ensemble
  •  Instrument och sång
  •  Marknadsföring
  •  Turné och inspelningsprojekt
Webfolder_Latskrivarlinjen
 

Hur ansöker jag?

Förutom fullgjorda gymnasiestudier vill vi att du har ett brinnande intresse för musik. Som sökande bjuds du in till skolan för en audition och en personlig intervju. Vi ber dig även ta med ett exempel på något musikrelaterat alster du skapat.

Terminsavgift: 1 200 kr/termin
Materialtillägg: 1 000 kr/termin

Ansökan för HT2021 öppnar den 1 februari 2021

Kontakt

Här får jag möjligheten att utveckla mitt eget artisteri

Isabelle Hedlund går på låtskrivarlinjen och fördjupar sig inom skrivande och komponerande. Under året har klassen fått möta flera olika slags låtskrivare som gästlärare, bland annat Py Bäckman och Mattias Bylund. ” Jag går på låtskrivarlinjen för att få chansen att satsa på mitt komponerande och lära mig mer om bland annat musikproduktion. Efter studenten arbetade jag […]

Läs mer