Låtskrivarlinjen

Vill du bli framtidens låtskrivare, men vet inte vart du ska börja? Hos oss ges du möjlighet att i samarbete med pedagoger, gästföreläsare och andra deltagare utveckla din röst som låtskrivare.

På Låtskrivarlinjen vägleder vi dina musikaliska idéer och gör dem till verklighet. Låtskrivarlinjen på Eslövs folkhögskola är en ettårig kurs som riktar sig till dig som är sångare/musiker eller producent och skriver egna låtar. Utbildningen ger dig verktyg att förverkliga dina idéer och att hitta en väg in i musikbranschen.

Vad innehåller året på låtskrivarlinjen?

Efter ett år på Låtskrivarlinjen är du rustad att kasta dig ut i musikbranschen. Du har fått ta del av både teoretisk och praktisk kunskap och dessutom har du skaffat dig ett större nätverk och nya kontakter.

Tillsammans med aktiva låtskrivare får du grundläggande kunskaper i arrangering, komposition, ljudproduktion och textförfattande. Vi utgår från ditt eget uttryck och utforskar olika stilar, allt med fokus på din personliga utveckling somlåtskrivare.

Du fördjupar dig bland annat inom dessa områden:

  • Studio- och ljudproduktion
  • Arrangering och Komposition
  • Ensemble
  • Musikproduktion
  • Entreprenörskap
  • Textförfattande
  • Gästföreläsare

Projekt under året på Låtskrivarlinjen

Under läsåret bryter vi regelbundet av den ”vanliga” undervisningen med projektveckor, gästföreläsare och studiebesök. Allt för att ge er möjlighet att utvecklas så mycket som möjligt under året med oss.

En vecka på Låtskrivarlinjen

Utbildningen har fokus på tre ämnesblock; teori, praktik och musikproduktion, där varje ämnesblock står för ca. en tredjedel av undervisningstiden.

Teori
Musikteori
Entrepenörskap
Komposition
Textförfattande

Praktik
Instrument
Ensemble
Sång som låtskrivningsverktyg
Låtskrivning

Musikproduktion
Logic
Ljudproduktion
Studioinspelning

 

Hur ansöker jag?

Förutom fullgjorda gymnasiestudier och ett brinnande intresse för musik vill vi att du är redo att ta nästa steg i din låtskrivarkarriär.

Som sökande bjuds du in till skolan för audition och personlig intervju.

Terminsavgift: 1 200 kr/termin
Materialtillägg: 1 000 kr/termin

Ansökan kursstart ht 2022 öppnar den 31 januari -22.

Kontakt

Här får jag möjligheten att utveckla mitt eget artisteri

Isabelle Hedlund går på låtskrivarlinjen och fördjupar sig inom skrivande och komponerande. Under året har klassen fått möta flera olika slags låtskrivare som gästlärare, bland annat Py Bäckman och Mattias Bylund. ” Jag går på låtskrivarlinjen för att få chansen att satsa på mitt komponerande och lära mig mer om bland annat musikproduktion. Efter studenten arbetade jag […]

Läs mer