Låtskrivarlinjen

Vill du bli framtidens låtskrivare? Hos oss ges du möjlighet att i samarbete med pedagoger, gästföreläsare och andra deltagare utveckla din röst som låtskrivare.

På Låtskrivarlinjen vägleder vi dina musikaliska idéer och gör dem till verklighet. Låtskrivarlinjen på Eslövs folkhögskola är en ettårig kurs som riktar sig till dig som är sångare/musiker eller producent och skriver egna låtar. Utbildningen ger dig verktyg att förverkliga dina idéer och att hitta en väg in i musikbranschen.

Vad innehåller året på låtskrivarlinjen?

Efter ett år på Låtskrivarlinjen är du rustad att kasta dig ut i musikbranschen. Du har fått ta del av både teoretisk och praktisk kunskap och dessutom har du skaffat dig ett större nätverk och nya kontakter.

Tillsammans med aktiva låtskrivare får du grundläggande kunskaper i arrangering, komposition, ljudproduktion och textförfattande. Vi utgår från ditt eget uttryck och utforskar olika stilar, allt med fokus på din personliga utveckling som låtskrivare.

Du fördjupar dig bland annat inom dessa områden:

  • Studio- och ljudproduktion
  • Arrangering och Komposition
  • Ensemble
  • Musikproduktion
  • Entreprenörskap
  • Textförfattande
  • Gästföreläsare

Projekt under året på Låtskrivarlinjen

Under läsåret bryter vi regelbundet av den ”vanliga” undervisningen med projektveckor, gästföreläsare och studiebesök. Allt för att ge er möjlighet att utvecklas så mycket som möjligt under året med oss.

En vecka på Låtskrivarlinjen

Utbildningen har fokus på tre ämnesblock; teori, praktik och musikproduktion, där varje ämnesblock står för ca. en tredjedel av undervisningstiden.

Teori
Musikteori
Entrepenörskap
Komposition
Textförfattande

Praktik
Instrument
Ensemble
Sång som låtskrivningsverktyg
Låtskrivning

Musikproduktion
Logic
Ljudproduktion
Studioinspelning

Så här går antagningen till

Vårt uppdrag är att minska utbildningsklyftorna i samhället och bredda intresset för och delaktigheten i kulturlivet.

Antagningsprocess
Du söker till oss genom att skicka in din ansökan digitalt. Länk till ansökningsformuläret hittar du här på kurssidan. Sänd in din ansökan innan sista ansökningsdatum!

Vi tar emot din ansökan och ser efter om du är behörig till den kurs du sökt.

Alla behöriga sökande blir kallade till en digital intervju där du får möjlighet att visa upp dina färdigheter som låtskrivare. Kallelsen skickas ut via mail.

Intervjun genomförs i form av ett samtal där vi bland annat vill veta målet med dina studier. Här vill vi även se exempel på låtar du skrivit. Du har möjlighet att skicka in dem på förhand eller spela upp dem live.

När vi genomfört alla intervjuer och antagningsprocessen är klar, får du ett antagningsbesked via mail. Besked skickas ut senast den 1 juni, via mail.

Om du har blivit antagen till kursen och fortfarande är intresserad av att börja hos oss, behöver du bekräfta platsen. Information om hur du gör detta får du samtidigt med ditt antagningsbesked. Det är viktigt att du bekräftar din plats, eftersom den annars kan gå vidare till nästa sökande.

Vi arbetar löpande med reservlistan fram till kursstart.

 

Lyssna på Spotify

Hur ansöker jag?

Ansökningen öppnar: 1 februari 2024
Ansökningen stänger: 1 maj 2024

Vi tar emot sena anmälningar via mail till info@eslovsfhsk.se i mån av plats.

Förutom fullgjorda gymnasiestudier och ett brinnande intresse för musik vill vi att du är redo att ta nästa steg i din låtskrivarkarriär.

Som sökande bjuds du in till en digital intervju.

Terminsavgift: 1 700 kr/termin
Materialtillägg: 1 000 kr/termin

I avgifterna ingår: studio, ljudinspelningsutrustning, lånedatorer, inspelningsprogram, övrig mjukvara, externa föreläsare, försäkring, kaffe, frukt, användning av skolans minibuss, entréavgifter samt aktivitetsdagar.

Utbildningen är CSN berättigad.

Våra internat

Eslövs folkhögskola har ett internat, där du kan bo under tiden att du studerar hos oss.

Läs mer om våra internat

Kontakt

Deltagarporträtt låtskrivarlinjen

Här får jag möjligheten att utveckla mitt eget artisteri

Isabelle Hedlund går på låtskrivarlinjen och fördjupar sig inom skrivande och komponerande. Under året har klassen fått möta flera olika slags låtskrivare som gästlärare, bland annat Py Bäckman och Mattias Bylund. ” Jag går på låtskrivarlinjen för att få chansen att satsa på mitt komponerande och lära mig mer om bland annat musikproduktion. Efter studenten arbetade jag […]

Läs mer