Yellow Brick Academy

Har du arbetat ett tag i musikbranschen och vill ta nästa steg mot att arbeta professionellt som låtskrivare? Längtar du efter att fördjupa dig inom musikskapande och musikproduktion och söker ett sammanhang där du har full tillgång till en professionell musikstudio? Då är Yellow Brick Academy något för dig!

Utbildningens fokus är att förbereda talangfulla låtskrivare för ett yrkesliv inom den svenska och internationella musikbranschen. Undervisningen består av spetsinriktade kurser inom textförfattande, musikproduktion, entreprenörskap, komposition, sångteknik, ensemble och kreativt skapande.

Yellow Brick Academy huserar i Eslöv Folkhögskolas nybyggda multihus där övriga estetiska linjer så som Låtskrivar- och Musikallinjen befinner sig. Det finns stort utrymme för eget musikskapande och året ställer höga krav på din inre motivation.

Här intill kan du se hur vardagen ser ut för våra deltagare och höra musik som de skapat –>

Yellow Brick Studio

Som deltagare får du full tillgång till vår nybyggda studio och våra ensemblerum. Yellow Brick Studio består av ett kontrollrum, tre inspelningsrum och ett stort multirum. Alla rum är byggda och utformade för att ge optimala akustiska egenskaper samt att erbjuda en inspirerande miljö. Hjärtat i studion är vårt Origin mixerbord från SSL med integrerad digital UF8 för smidigt arbetsflöde i kommunikation med Logic Pro. För mer information besök studions hemsida.

Uppdrag

Under utbildningen får du arbeta med flera uppdrag formulerade av branschen och i vissa delar i samarbete med externa beställare.

Workshops och masterclasses

En betydelsefull del av utbildningen är verkliga projektbaserade uppdrag och externa föreläsningar/workshops av yrkesverksamma inom branschen. Hos oss får du möjlighet att bygga ett ovärderligt kontaktnät som kan ta dig vidare in i musikindustrin. Vi har tidigare gästats av bland andra:

Mattias Bylund – pianist och stråkarrangör. Grammy-vinnare 2016 för stråkarrangemang till Taylor Swifts album 1989.

Hal Rosenfeld – kompositör och producent. Delaktig i projekt som Mulan, Jerry & Marge Go Large, Pixar’s Cars on the Road, and Paramount+’s Infinite.

Sibel Redzep – låtskrivare och artist/sångerska. Samarbetat med bland annat Ariana Grande, Major Lazor och Tove Lo.

Marit Bergman – artist, låtskrivare och textförfattande.

Paul Rey – artist och låtskrivare med stor framgång både internationellt i samarbete med Snoop Dogg men också i Sverige i t.ex. Melodifestivalen.

Lazee – urban-workshop med inriktning rap, text och beat.

Lärare på utbildningen

Fredrik Ekelund
Mentor för Yellow Brick Academy
Lärare i ljudproduktion
Artist, låtskrivare och producent med mångårig erfarenhet av musikbranschen i Sverige och internationellt.

Daniel Karlsson
Lärare i instrument och ensemblespel
Utbildad på musikhögskolan i Malmö och mångårig erfarenhet som pedagog och frilansmusiker.

Magnus Ringborn
Låtskrivare och pianist
Har genom åren skrivit musik till en rad olika artister och reklam, samt medverkat som frilansmusiker med olika artister och band. Utöver sin undervisning arbetar Magnus som biträdande rektor på folkhögskolan.

@eslovsfhskVill du skriva låtar eller bli musikproducent?♬ originalljud – Eslövs folkhögskola

 

Så här går antagningen till

Vårt uppdrag är att minska utbildningsklyftorna i samhället och bredda intresset för och delaktigheten i kulturlivet.

Antagningsprocess
Du söker till oss genom att skicka in din ansökan digitalt. Länk till ansökningsformuläret hittar du här på kurssidan. Sänd in din ansökan innan sista ansökningsdatum!

Vi tar emot din ansökan och ser efter om du är behörig till den kurs du sökt.

Alla behöriga sökande blir kallade till en intervju där du får möjlighet att visa upp dina färdigheter som låtskrivare. Kallelsen skickas ut via mail.

Intervjun genomförs i form av ett samtal där vi bland annat vill veta målet med dina studier. Här vill vi även se exempel på låtar du skrivit. Du har möjlighet att skicka in dem på förhand eller spela upp dem live.

När vi genomfört alla intervjuer och antagningsprocessen är klar, får du ett antagningsbesked via mail. Besked skickas ut senast den 1 juni, via mail.

Om du har blivit antagen till kursen och fortfarande är intresserad av att börja hos oss, behöver du bekräfta platsen. Information om hur du gör detta får du samtidigt med ditt antagningsbesked. Det är viktigt att du bekräftar din plats, eftersom den annars kan gå vidare till nästa sökande.

Vi arbetar löpande med reservlistan fram till kursstart.

Om Yellow Brick Studio

Yellow Brick Studio består av ett kontrollrum, tre inspelningsrum och ett stort multirum för inspelning av akustisk musik och livekonserter. Alla rum är byggda och utformade för att ge optimala akustiska egenskaper samt att erbjuda en inspirerande miljö. Våra tre inspelningsrum och multirum skapar oändliga möjligheter för inspelningar men också kreativt skapande. Här kan du spela in allt ifrån stora stråkorkestrar i multirummet till enklare sångpålägg i något av våra inspelningsrum.

Läs mer på studions egna hemsida här.

@eslovsfhsk Kolla in i Yellow Brick studios med@fridawallenstad @majaraiha #studio #songwriter #songwriterlife #producing #producingmusic ♬ originalljud – Eslövs folkhögskola

 

 

Lyssna på Spotify

Hur ansöker jag?

Ansökningen öppnar: 1 februari 2024
Ansökningen stänger: 1 maj 2024

Vi tar emot sena anmälningar via mail till info@eslovsfhsk.se i mån av plats.

Yellow Brick Academy fördjupning riktar sig till dig som redan skriver musik och har de musikaliska grunderna med dig, antingen via en eftergymnasial utbildning inom musikområdet eller yrkeserfarenhet inom musikbranschen. Utbildningen bedrivs på helfart.

Som sökande bjuds du in till audition och personlig intervju.

Terminsavgift: 1 700 kr/termin
Materialtillägg: 1 000 kr/termin

I avgifterna ingår: studio, ljudinspelningsutrustning, lånedatorer, inspelningsprogram, övrig mjukvara, externa föreläsare, försäkring, kaffe, frukt, användning av skolans minibuss, entréavgifter samt aktivitetsdagar.

Utbildningen är CSN berättigad.

 

Våra internat

Eslövs folkhögskola har ett internat, där du kan bo under tiden att du studerar hos oss.

Läs mer om våra internat

Kontakt