Studiemotiverande folkhögskolekurs

Eslövs folkhögskola är en skola för alla. Att kunna erbjuda utbildningsformer till hela samhället är något vi månar om. Vi skapar nya vägar för dig som står långt från arbetsmarknaden. 7 av 10 som genomfört SMF-kursen går vidare till sysselsättning, så som studier, jobb eller praktik.

Är du ung vuxen och saknar behörighet? Då kan du gå studiemotiverande folkhögskolekurs på Eslövs folkhögskola. Kursen vänder sig till dig som är ung vuxen och inte har en gymnasieexamen eller grundläggande högskolebehörighet. Du behöver vara inskriven på Arbetsförmedlingen.

Eslövs folkhögskola genomför 3 månaders studiemotiverande kurser (SMF-kurs) för arbetslösa ungdomar och vuxna från 16 år, på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Målet är att coacha och motivera ungdomar och vuxna att fortsätta studera efter genomförd kurs.

Hos oss får du möjlighet att ta reda på vad som är ditt nästa steg mot vidare sysselsättning. Är du intresserad av att studera, arbeta eller behöver du få nya perspektiv? Kursen erbjuder dig individuell vägledning så att du får de redskap som du behöver för att nå dina mål.

Vi erbjuder även SMF+kurser för dig som vill öva på svenska språket. Kursen genomförs utan betyg där varje deltagare erhåller ett intyg efter genomförd kurs.

Vi gör allt vi kan för att hjälpa dig oavsett vilken väg du väljer!
Under de 13 veckor du går hos oss får du delta i en variation av lektioner, aktiviteter och studiebesök. Deltagarna på kursen utformar tillsammans med oss som arbetar på kursen vilket innehåll som lek-tioner, aktiviteter och studiebesök består av.

Några exempel på ämnen och aktiviteter som du kan delta i hos oss:

  • Personlig utveckling
  • Arbetslivskunskap
  • Omvärldskunskap
  • Kulturaktiviteter
  • Friskvård
  • Studieteknik
  • Studievägledning
  • Kuratorkontakt
  • Studiebesök

Vi utgår från dina förutsättningar, kunskaper och behov.

 

 

Hur ansöker jag?

För att gå kursen behöver du vara inskriven som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen, ha fyllt 16 år och sakna gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning.

Kursen tar in nya deltagare löpande.

Kontakt

Profil deltagare framför väggmålning

En finurlig tolkning av tiden på Eslövs folkhögskola

Så har vi äntligen invigt vårt nya Multihus! När du kommer in i entrén möts du av en graffittimålning som en av våra deltagare, Sylvia Aalori arbetat med under vårterminen. Vi fick en pratstund med Sylvia för att höra hur hon arbetat med utsmyckningen. ”När Multihuset byggdes gick jag Studiemotiverande folkhögskolekurs och där fick en […]

Läs mer