Musikallinjen

Vill du se dina drömmar och idéer komma till liv på en musikalscen? Gillar du att gestalta och utveckla olika rollkaraktärer, genom både teater, dans och sång? Musikallinjen ger dig som vill arbeta kreativt och konstnärligt en god grund att stå på.

Musikallinjen är en specialiserad linje för dig som vill ägna två spännande terminer åt att fördjupa dig i sång, dans, teater och konstnärligt skapande. Under din tid hos oss får du chansen att växa inom de olika estetiska ämnena och utöver detta får du även arbeta mycket med din kreativa sida.

Med hjälp av Lovewell-metoden, som i korthet bygger på att aktivera det kreativa tänkandet, skapar vi under utbildningen nya musikalföreställningar från grunden där du genom skapandeprocessen utvecklar din kreativitet, självkänsla och samarbetsförmåga.

Våra lärare har erfarenheter från en rad olika sammanhang inom dans och sång. Vissa utbildar i individuell sång, ensemble-sång och körsång, medan andra är kunniga i teater och konstnärligt skapande. Bland våra instruktörer finns representanter för Lovewell Institute for the Creative Arts i Florida och Attitude69, en av Sveriges bästa dansskolor, där du som deltagare får möjlighet att träna.

Under läsåret går vi på dans-, musik- och teaterföreställningar, gör studiebesök och turnerar med våra egna föreställningar. Vissa inslag i undervisningen sker dessutom på engelska vilket ger dig språkträning som du kan ha nytta av i musikal- och artistvärlden i framtiden.

HÄR kan du läsa en intervju med Eric Hallengren, tidigare deltagare på Musikallinjen som idag arbetar som musikalartist i uppsättningar som Så som i Himmelen.

Om du är nyfiken på Lovewellmetoden, titta gärna på den här filmen om hur en musikal växer fram.

 

Hur ansöker jag?

Vi vill att du har ett brinnande intresse för sång, dans och teater. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från något av ämnena dans, sång eller teater. Som sökande bjuds du in till skolan för en audition i dans, sång och teater, samt en personlig intervju.

Ansökan till nästa kursstart, HT 2020 är nu öppen!

ANSÖK HÄR Sista ansökningsdag 2020-05-15

Evenemang

25 May 2020 27 May 2020 AUDITIONS MUSIKALLINJEN

Kontakt

Året på musikallinjen var som en stor present!

Möt Ida On, som gick ut musikallinjen 2016 och som idag studerar på Balettakademien i Göteborg. ”Jag fick min första starka musikalupplevelse under ett sommarlov när jag deltog i ett av Lovewells läger i Oskarshamn. Där samlas ungdomar under tre veckor, för att skriva och sätta upp en musikal tillsammans. Efteråt uppmanade en av lägerkompisarna […]

Läs mer