Musikallinjen

Vill du se dina drömmar och idéer komma till liv på en musikalscen? Gillar du att gestalta och utveckla olika rollkaraktärer, genom både teater, dans och sång? Musikallinjen ger dig som vill arbeta kreativt och konstnärligt en god grund att stå på.

Vad är en musikalteater?

Musikalteater är en form av teater där man kombinerar musik, dans, sång och dialog. Som musikalartist arbetar du både med dig själv som verktyg för att gestalta roller och att samarbeta som en ensemble. Du har gedigen helhetskunskap inom teater och en rad olika dans- och sångtekniker.

Vad innehåller musikallinjen?

Musikallinjen är en specialiserad linje för dig som vill ägna två spännande terminer åt att fördjupa dig i sång, dans, teater och konstnärligt skapande. Under din tid hos oss får du chansen att växa inom de olika estetiska ämnena och utöver detta får du även arbeta mycket med din kreativa sida.

Med hjälp av Lovewell-metoden, som i korthet bygger på att aktivera det kreativa tänkandet, skapar vi under utbildningen nya musikalföreställningar från grunden där du genom skapandeprocessen utvecklar din kreativitet, självkänsla och samarbetsförmåga.

Våra lärare har erfarenheter från en rad olika sammanhang inom dans och sång. Vissa utbildar i individuell sång, ensemble-sång och körsång, medan andra är kunniga i teater och konstnärligt skapande. Bland våra instruktörer finns representanter för Lovewell Institute for the Creative Arts i Florida och Attitude69, en av Sveriges bästa dansskolor, där du som deltagare får möjlighet att träna.

Under läsåret går vi på dans-, musik- och teaterföreställningar, gör studiebesök och turnerar med våra egna föreställningar. Vissa inslag i undervisningen sker dessutom på engelska vilket ger dig språkträning som du kan ha nytta av i musikal- och artistvärlden i framtiden.

AUDITION 2019

Efter att du ansökt till Musikallinjen, kommer du att bli kallad till audition.
Inför auditionen, som är den 20, 21 eller 22 maj, ska du förbereda följande:

1. En av våra obligatoriska sånger. Du har fyra olika låtar att välja mellan som du hittar längre ner på sidan.
2. En sång du väljer själv
3. En monolog på svenska eller engelska eller något du skapat själv, t ex en dikt, en bild, en låt, en kostym, en film osv.

Dans- och teaterprovet sker i grupp utan vidare förberedelser.

OBLIGATORISK SÅNG
Välj en av följande låtar och se originalet som ett hjälpmedel för att lära dig sången. Du förbereder sedan en personlig tolkning av materialet. Om du väljer en annan tonart än originalet framför du den till eget komp eller a capella.

Du väljer en av dessa som passar ditt röstläge. Här finner du spotify-länkar, samt noter och mp3-filer utan sång.

1: Ballad ”Save Me”
(Från start till 1 min 28 sek in, takt 24)
#06 Save Me (Songbook)

MP3-fil, intrumental version:

2. Ballad ”I Won´t Need You”
(från start till 1 min 44 sek, takt 47)
I Wont Need You

MP3-fil, intrumental version:

3. Uptempo: We Are Golden
(från start till 1 min 28 sek in, takt 54)
#13 We Are Golden (Songbook)

MP3-fil, intrumental version:

4. Uptempo: ”Don´t Let Gravity Get You Down”
(från start till 55 sek in, takt 25)
Dont Let Gravity Get You Down MASTER

MP3-fil, intrumental version:

Vilka är antagningsvillkoren?

Förutom fullgjorda gymnasiestudier vill vi att du har ett brinnande intresse för sång, dans och teater. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från något av ämnena dans, sång eller teater. Som sökande bjuds du in till skolan för en audition i dans, sång och teater, samt en personlig intervju. Ta gärna med dig ett exempel på något du skapat, såsom en dikt, sångtext, musik, manus, berättelse eller liknande.

Ansökan

Här ansöker du till MUSIKALLINJEN

Sista ansökningsdag är 15 maj 2019
Förlängd ansökningsperiod!

Kontakt

Magnus Ringborn, utbildningsledare särskilda linjer och profillinjer
m.ringborn@eslovsfhsk.se

Ulrika Nero, ansvarig lärare
u.nero@eslovsfhsk.se

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Här bygger jag upp mitt mod!

”Det är en väldigt öppen och varm stämning på musikallinjen. Lärarna stöttar och hjälper oss, både att fördjupa oss i det vi är bra på och att lära oss nytt. De river aldrig ner någon för att sedan bygga upp – istället blir vi utmanade så att vi utvecklas och vågar ännu mer. Det finns ingen färdig form som du måste lära dig att passa in i. Efter ett år här känner jag mig stärkt och har fått ännu mer mod att ta mig vidare dit jag vill!”

Cecilia Burström

Aktuellt

Folkhögskolornas internat är räddade – vi vann målet i högsta förvaltningsdomstolen

Folkhögskolorna i Sverige bedriver utbildning för vuxna och ger möjlighet för fler att nå högre…

Låtskrivarlinjen gav mig mod att lita på mitt egna uttryck

Amandine Aupeix gick ut låtskrivarlinjen för ett par år sedan och har sedan dess börjat…

Året på musikallinjen var som en stor present!

Hur är det att läsa på Eslövs folkhögskola? Vad får man med sig ut i…