En kväll med Lovewell

Musikallinjen

Vill du se dina drömmar och idéer komma till liv på en musikalscen? Gillar du att gestalta och utveckla olika rollkaraktärer, genom både teater, dans och sång? Musikallinjen ger dig som vill arbeta kreativt och konstnärligt en god grund att stå på.

Musikallinjen är en specialiserad linje för dig som vill ägna två spännande terminer åt att fördjupa dig i sång, dans, teater och konstnärligt skapande. Under din tid hos oss får du chansen att växa inom de olika estetiska ämnena och utöver detta får du även arbeta mycket med din kreativa sida.

Med hjälp av Lovewell-metoden, som i korthet bygger på att aktivera det kreativa tänkandet, skapar vi under utbildningen nya musikalföreställningar från grunden där du genom skapandeprocessen utvecklar din kreativitet, självkänsla och samarbetsförmåga.

Våra lärare har erfarenheter från en rad olika sammanhang inom dans och sång. Vissa utbildar i individuell sång, ensemble-sång och körsång, medan andra är kunniga i teater och konstnärligt skapande. Bland våra instruktörer finns representanter för Lovewell Institute for the Creative Arts i Florida och Attitude69, en av Sveriges bästa dansskolor, där du som deltagare får möjlighet att träna.

Under läsåret går vi på dans-, musik- och teaterföreställningar, gör studiebesök och turnerar med våra egna föreställningar. Vissa inslag i undervisningen sker dessutom på engelska vilket ger dig språkträning som du kan ha nytta av i musikal- och artistvärlden i framtiden.

Om du är nyfiken på Lovewellmetoden, titta gärna på den här filmen om hur en musikal växer fram.

 

Hur ansöker jag?

Vi vill att du har ett brinnande intresse för sång, dans och teater. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från något av ämnena dans, sång eller teater. Som sökande bjuds du in till skolan för en audition i dans, sång och teater, samt en personlig intervju.

Ansökan till nästa kursstart, HT 2020 är nu öppen!

ANSÖK HÄR Sista ansökningsdag 2020-05-15

Kontakt

Från Los Angeles till Eslöv

Två veckors intensivt arbete med att skriva årets musikal är över. Vår musikallinje har arbetat hårt tillsammans med vår gästlärare Jacob Jeffries, musiker och låtskrivare från Los Angeles. Vi fick en liten pratstund med Jacob mellan arbetspassen. ”Jag arbetar som låtskrivare och artist i Los Angeles. Just nu är jag mitt i arbetet med att […]

Läs mer