Förberedande folkhögskola

Har du en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och känner osäkerhet inför studierna? Hos oss kommer du igång. Vi utgår från där du står och lägger upp en utbildningsplan som anpassas efter dig, både i tempo, studieförmåga och intresseområde.

Vad innehåller Förberedande folkhögskola?

FFH och FFU – Förberedande folkhögskola och Förberedande folkhögskola för unga – är en allmän kurs för dig som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller liknande variationer med ofullständiga grundskolebetyg och som tidigt avbrutit en gymnasieutbildning.

Kursen är individuellt anpassad för dig och erbjuder stöd i form av deltagarcoach och kortare dagar. Här kan du i lugn takt och i en liten grupp läsa gymnasiegemensamma ämnen och andra ämnen som du tycker är intressanta – du förbereds för att hitta en väg att återgå till studier eller arbete.

 

Vilka möjligheter har jag efter utbildningen?

Med ett godkänt omdöme har du möjlighet att söka till universitet och högskola genom folkhögskolans egen kvotgrupp. Du måste också vara godkänd i samtliga gymnasiegemensamma ämnen, antingen via oss eller tidigare studier.

Ämnen som krävs för grundläggande behörighet för att studera vidare på högskola och universitet efter de allmänna linjerna:
• Svenska 1, 2 och 3
• Engelska 5 och 6
• Matematik 1 a, b eller c
• Samhällskunskap 1a1
• Historia 1a1
• Religionskunskap 1
• Naturkunskap 1a1

Vilka är antagningsvillkoren?

När vi fått din ansökan är du välkommen på en personlig intervju följt av en prova-på vecka hos oss, så du får känna efter om Eslövs folkhögskola känns rätt för dig. Vi tar löpande in nya ansökningar under hela året. Till Förberedande folkhögskola för unga kommer du via din hemkommun, som i sin tur tar kontakt med oss.

Ansökan

Till Förberedande folkhögskola söker du genom att kontakta:
Karoline Bäckström
0413-663 08
k.backstrom@eslovsfhsk.se

Vi fokuserar alltid på individens styrkor

– Som deltagarcoach är det väldigt intressant att se deltagarna hitta sin kraft. För det är det mitt yrke handlar om, att vara ett verktyg till de som studerar här att hitta sig själva. Vi fokuserar alltid på individens styrkor. Alla har någonting man är bra på och det är väldigt viktigt att ge ljus till det.

Alla deltagare gör en individuell resa och där får vi vara lyhörda – man kan behöva olika lång tid att anpassa sig beroende på vem man är. Vi har även möjlighet att hjälpa deltagare att komma hit genom att möta upp dem på stationen, eller ringa och stötta dem på morgnarna. Det är genom trygghet och tillit som vi människor växer, och det känns väldigt roligt att få vara en länk i det.

Britt-Marie Remgard, Deltagarcoach

Aktuellt

Stipendier för att förverkliga drömmar

På onsdagskvällen delade Fritidsfonden ut stipendier till olika projekt som arbetar för att skapa en…

Vad är det som gör oss rika?

Nu är snart vårt läsår slut och de sista veckorna innebär mycket reflektioner och försök…

Grundkursen på äventyr till Vinga

Båtfärd ut till Vinga, saltstänk, solande sälar och morgondopp. Idag kom grundkursen hem från sitt…