Musikallinjen

Vill du se dina drömmar och idéer komma till liv på en musikalscen? Gillar du att gestalta och utveckla olika rollkaraktärer, genom både teater, dans och sång? Musikallinjen ger dig som vill arbeta kreativt och konstnärligt en god grund att stå på.

Musikallinjen är en specialiserad linje för dig som vill ägna två spännande terminer åt att fördjupa dig i sång, dans, teater och konstnärligt skapande. Under din tid hos oss får du chansen att växa inom de olika estetiska ämnena och utöver detta får du även arbeta mycket med din kreativa sida.

Med hjälp av Lovewell-metoden, som i korthet bygger på att aktivera det kreativa tänkandet, skapar vi under utbildningen nya musikalföreställningar från grunden där du genom skapandeprocessen utvecklar din kreativitet, självkänsla och samarbetsförmåga.

Våra lärare har erfarenheter från en rad olika sammanhang inom dans och sång. Vissa utbildar i individuell sång, ensemble-sång och körsång, medan andra är kunniga i teater och konstnärligt skapande. Bland våra instruktörer finns representanter för Lovewell Institute for the Creative Arts i Florida och Attitude69, en av Sveriges bästa dansskolor, där du som deltagare får möjlighet att träna.

Under läsåret går vi på dans-, musik- och teaterföreställningar, gör studiebesök och turnerar med våra egna föreställningar. Vissa inslag i undervisningen sker dessutom på engelska vilket ger dig språkträning som du kan ha nytta av i musikal- och artistvärlden i framtiden.

HÄR kan du läsa en intervju med Eric Hallengren, tidigare deltagare på Musikallinjen som idag arbetar som musikalartist i uppsättningar som Så som i Himmelen.

Om du är nyfiken på Lovewellmetoden, titta gärna på den här filmen om hur en musikal växer fram.

 

Hur ansöker jag?

Vi vill att du har ett brinnande intresse för sång, dans och teater och ser gärna att du har tidigare erfarenhet av dessa områden. Som sökande bjuds du in till skolan för en audition i dans, sång och teater, samt en personlig intervju.

Terminsavgift: 1 200 kr/termin
Materialtillägg: 1 000 kr/termin

 

Kontakt

Jag hittade mig själv som artist

Under tiden på skolan hittade jag det som passar mig och vilken slags artist jag är, berättar musikalartisten Eric Hallengren. Vi fick en pratstund med honom mellan repetitionerna av musikalen Så som i Himmelen. Hur kom det sig att du sökte till Musikallinjen på Eslövs folkhögskola? – Jag har sjungit ända sedan jag var liten […]

Läs mer