Deltagarporträtt fritidsledarutbildningen
Fritidsledarutbildningen

Jag har utvecklats som människa helt enkelt.

Fån Kosovo till den svenska basketligan.

För åtta år sedan kom Korab Ferizi, idag 32 år gammal, från Kosovo till Sverige. Med en elitspelarkarriär, inom bl.a. Kosovos basketlandslag, i ryggsäcken träffade han kärleken och bestämde sig för att flytta hit. Ganska snart blev han värvad av Gothia Basket och spelade där ett par säsonger. Efter en tid flyttade han ner till Skåne för att spela med Malbas basketklubb. Där började han även träna tonårslag och fick upp ögonen för ungdomsarbete. Att drömma om en elitkarriär inom idrotten var något han kunde relatera till, och med erfarenheter från kriget och svåra tider i Kosovo hade han lätt att förstå och hjälpa ungdomar med en likande bakgrund.
Att studera vidare blev snart en självklarhet, trots en hel del språkliga brister. Via Malbas ungdomsprojekt ”Hela Malmö” blev Korab tipsad om Fritidsledarutbildningen vid Eslövs folkhögskola. En utbildning som han upplevde kombinerade praktik och teori på ett sätt som passade honom.
Idag arbetar han heltid som Fritidsledare i Eslövs kommun och deltid som brandman.

På fritiden umgås han med sina två små barn och hoppar in som baskettränare när det blir tid över. På frågan vad han tagit med sig från utbildningen svarar han: – Jag fick lära mig mycket om det svenska samhället och hur vi människor fungerar. Jag kan tänka på ett annat sätt. I mitt arbete med ungdomar har utbildningen betytt allt. Den har också hjälpt mig att hantera och förstå tankar och upplevelser från min uppväxt. Jag har utvecklats som människa helt enkelt.

15 feb 2018

Denna artikel handlar om utbildningen Fritidsledarutbildningen.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Fritidsledarutbildningen