Poster musikal text dåliga människor
Eslövs folkhögskola

Dåliga Mänskor Slutproduktion Musikallinjen

 

En musikalisk samhällsskildring där unga spelar unga

 

I 40-talets Europa pågår det stora kriget. Flyglarmen ljuder och tidningspojkar håller befolkningen påmind om Europas mörker. Men för Malmös invånare pågår även krig på närmare håll, om än inte lika explosivt. Människor som kämpar för att få lönen att räcka, kvinnor som måste arbeta hemmavid med alltför många barn, och ungdomar som i motstånd försöker följa sina drömmar.

Vi möter en stad i förändring och i förändringens mitt växer Mackie och Lillemor upp. Genom deras ögon får vi uppleva ett Malmö där slummen finns kvar, innan barnrikehusen rivits, men också där ”Dåliga mänskor” dansar swing på Arena och personer som Sally och Putte inspirerar och skänker hopp om en framtid utanför fattigkvarteret Hollywood.

Musikalen är baserad på Mary Andersons roman Dåliga Mänskor, utgiven 1991. Historien bygger på Marys uppväxt i Malmös fattigaste kvarter. Med musik av Mikael Wihe sattes verket upp för första gången på Malmö opera 1999. Nu, i en produktion där unga får spela unga, kommer ni få se eleverna från musikallinjen på Eslövs Folkhögskola gestalta arbetarklassens liv genom sång, dans och skådespel.

PS. Vill du ha en aptitretare från våra repetitioner? För att följa processen är det bara att kolla in vår instagram @eslovsmusikallinje

 

Föreställningsdatum

20 Apr 19:00 Dåliga Mänskor

21 Apr 14:00 Dåliga Mänskor

21 Apr 18:00 Dåliga Mänskor

22 Apr 14:00 Dåliga Mänskor

Biljetter köpes på plats eller förbokas på eslovsmusikallinje@gmail.com
Varmt välkomna!
13 apr 2018

Mer i samma kategori

Mer om Dåliga Mänskor Slutproduktion Musikallinjen