Porträtt av stipendiater ur fritidsfonden med prischeck
Fritidsledarutbildningen

Stipendier för att förverkliga drömmar

På onsdagskvällen delade Fritidsfonden ut stipendier till olika projekt som arbetar för att skapa en bättre fritid för personer med funktionsvariationer och som en hjälp på vägen till enskilda personer att förverkliga sina drömmar. I år fick bland annat det nystartade bandet Lägereldsbandet från Eslöv ett bidrag så att de kan gå in i studion och spela in sina låtar.

– Vi spelar rock och popmusik som vi vill dela med oss till andra. Vi heter Lägereldsbandet för att vi tänker att vi kan sitta tillsammans med publiken och spela, inte bara uppe scenen, berättar Stig Berthelsen som är samordnare för projektet.

Men då lägger en av bandmedlemmarna sig i.
– Fast nu kommer vi snart ha en spelning vid Trollsjön och då kommer jag att vara konferencier, säger Patrik Bergkvist.

Stipendiet kommer också användas så att bandet kan komma ut och spela på boenden och andra samlingsplatser, där bandet spelar och sjunger tillsammans med publiken.

Från början var vi en sångcirkel men nu är vi ett riktigt band!

Förutom stipendiet till Lägerleldsbandet delade fonden bland annat ut bidrag till ridlektioner, konstnärsmaterial och till ett trädgårdsprojekt hos ett gruppboende i Skurup. Mellan prisutdelningarna spelade bandet Helge Änglar som gjorde stor succé hos publiken.

Varje år arrangerar Fritidsledarlinjen på Eslövs folkhögskola Skånerock, en gala som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Allt överskott från galan går tillbaka till Fritidsfonden, en fond som finns till för att förverkliga drömmar och visioner för människor med olika typer av funktionsnedsättningar. I år delade Fritidsfonden ut 70 000 kr till olika projekt.

30 maj 2019

Denna artikel handlar om utbildningen Fritidsledarutbildningen.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Fritidsledarutbildningen