Ett barn håller upp en teckning mot kameran med ett barnrum i bakgrunden
Privat: Barnskötareutbildning

Ny barnskötarutbildning startar till hösten

Eslövs folkhögskola har tilldelats 15 extra utbildningsplatser av de sk coronaplatser som ingår i regeringens extra satsning på folkbildningen under coronakrisen. Skolan kommer därför starta en utbildning till barnskötare till hösten.

– Vi är väldigt glada över att ha blivit tilldelade de här platserna, säger Ulrika Gleisner, rektor på Eslövs folkhögskola. Vi ser att behovet av barnskötare är stort i samhället och vi har märkt av att många efterfrågar den här utbildningen i vårt närområde.

Eslövs folkhögskola har sedan tidigare utbildat barnskötare i samarbete med Arbetsförmedlingen som en del av den satsning på bristyrken som skett under senare år.

– Våra tidigare deltagare på barnskötarutbildningen har i stor utsträckning gått direkt till arbete, berättar Eva Wahlund, pedagog på barnskötarutbildningen. Flera har dessutom fått sitt första arbete i Sverige.

– Idag ser vi att många unga som tidigare arbetat inom serviceyrken måste ställa om och utbilda sig, fyller Ulrika i, och vår barnskötarutbildning är en yrkesutbildning som snabbt leder till nytt arbete och passar dig som vill arbeta med yngre barn.

Utbildningen startar den 17 augusti och är ettårig. Sista ansökningsdag är 12 juni.

4 jun 2020

Denna artikel handlar om utbildningen Privat: Barnskötareutbildning.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori