En grupp deltagare tillsammans i en grön gruppsoffa med en lärare i förgrunden
Eslövs folkhögskola

Vi börjar höstterminen med undervisning på plats!

Vårterminen 2020 har varit en utmaning för både deltagare och personal när majoriteten av lektionerna har fått hållas på distans. Därför är vi lättade över att kunna ge besked till våra blivande deltagare på skolan att höstterminens undervisning kommer att ske på plats. Internatet kommer också vara öppet som vanligt med inflyttning i augusti.

– Undervisningen kommer självklart att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Ulrika Gleisner, rektor på Eslövs folkhögskola, och det kan innebära att vi får arbeta med mindre undervisningsgrupper åt gången så att deltagarna är på plats vid olika tider.

– Vi kommer att ta med oss alla de lärdomar vi gjort den här våren när vi startar nästa läsår, fortsätter Mattias Veres som är utbildningsledare för allmän linje. En av de viktigaste insikterna är att vi behöver mötas i samma rum, deltagare och pedagoger, för att det utbyte som är själva kärnan i folkbildningen ska kunna ske. Sedan ska de digitala plattformar som vi byggt upp under coronakrisen självklart komplettera undervisningen.

Terminen startar den 17 augusti för alla kurser förutom YH-utbildningen Behandlingspedagog som startar den 31 augusti. Alla som blivit antagna till kurserna kommer att få information om vilka tider och platser som gäller vid uppropet via brev i augusti.

15 jun 2020

Mer i samma kategori

Mer om Vi börjar höstterminen med undervisning på plats!