Personporträtt musikallinjen
Musikallinjen

Året på folkhögskolan gör att du växer både som person och artist

Möt Emma, som gick ut Musikallinjen i våras och blev antagen vid Performing Arts School i Göteborg!

Grattis Emma! Hur känns det nu ett par månader in på terminen?

Det känns väldigt fint att vara på plats här i Göteborg. Som du märker så är det full aktivitet bakom mig – här är alltid någon som sjunger eller förbereder inför danslektioner.

Jag hade egentligen inte planerat att söka vidare efter mitt år på Musikallinjen, utan såg min tid på skolan som en möjlighet att fördjupa mig i musik och teater. Jag var så klart öppen för vad som kunde hända och mina klasskamrater tipsade mig om PAS. Om inte annat så kan vara ett bra sätt att skaffa sig erfarenhet på, tänkte jag och sökte in. Och blev antagen!

Jag upptäckte att jag älskar att gå på auditions! Det är något med energin man får av att förbereda sig och samarbeta framför en panel. Det var intensiva dagar men väldigt roligt under proven hit till PAS.

Vad tar du med dig från tiden på Eslövs folkhögskola?
Jag har lärt mig att lita på mig själv och mina egna styrkor. Det fina med Musikallinjen i Eslöv var att det inte fanns en strävan att pressa in oss deltagare i olika fack – lärarna arbetade istället aktivt med våra respektive styrkor så att vi kunde utvecklas som individer.

Vi startade ju året med att skriva en helt ny musikal tillsammans enligt Lovewellmetoden vilket var helt fantastiskt! Jag fick med mig metoder som jag alltid kommer att ha med mig i mitt arbete som artist. Vi hade ju inte känt varandra så länge och att så snabbt få göra erfarenheten att våga lita på en kreativ process var ovärderligt.

Jag hade aldrig kommit in här på PAS utan tiden på Eslövs folkhögskola. Utbildningen gjorde att jag blev bekväm i mig själv.

Vill du skicka vidare något till de som funderar på att söka till Musikallinjen på Eslövs folkhögskola?

Var dig själv! Det är det viktigaste och det är alltid där det börjar. Året på folkhögskolan gör att du kommer att växa både som person och som artist. När jag gick på skolan fick jag ta del av en väldigt fin gemenskap – som en bas av välkomnande små familjer. Genom att gå musikallinjen på Eslövs folkhögskola så utvecklar du ditt individuella uttryck som artist men du får också med dig kreativa metoder som kommer att hjälpa dig vidare.

Tack för att vi fick låna dig en stund!

Tack själv! Nu ska jag ta mig till nästa klass här – balett!

__
Lisa Karinsdotter Pålsson

Foto: Mikaela Rasmusson

23 okt 2020

Denna artikel handlar om utbildningen Musikallinjen.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Musikallinjen