Stipendieutdelning skolavslutning rektor, lärare och deltagare
Eslövs folkhögskola

Vi önskar alla en riktigt fin sommar!

Vi samlades i olika omgångar för att fira att sommarlovet är här och allt vi lärt oss och tagit oss igenom det här året. Musikallinjen och låtskrivarlinjen bjöd på musik, vi delade ut stipendier och rektor Ulrika höll tal. 

”Sommar, sommar, sol igen! Det kommer aldrig kännas bättre än det känns just nu! I juni när Sverige är som vackrast, flaggan lyser mot blå himmel och inbjudande hav. Någonstans där infinner sig det välbekanta sommarlovspirret. (O ja det är en anledning till varför vissa vuxna fortsätter vara i skolan hela livet..!) 

 Allt som ligger framför oss, sol, värme, ett sommarjobb, nytt yrkesliv, en sommarflört, ett löfte om att ses igen för er som kommer tillbaka och luften som lovar varma magiska sommarkvällar fyllda av vänner, omtanke och vila. 

 Efter ett drygt år av instängning, begränsningar av vår frihet, minskade sociala kontakter, inga konserter eller teaterbesök. En skärm mellan våra mänskliga möten, vem kunde tro att det skulle bli så här? Och ur elände brukar det också komma goda saker, även om vi inte alltid ser dem just i stunden. Jag hoppas innerligt att vi alla kavlar upp ärmarna och går och vaccinerar oss. Inte bara för vår skull, utan som svenskar, européer, världsmedborgare som hjälps åt och skyddar varandra. I eftermiddag är det min tur att göra just det, kavla upp och få min första dos. 

 Det jag önskar mig mest just nu är att kunna säga att i augusti finns inga restriktioner kvar. Att vi kan ha aktivitetsdagar över klassgränser, att vi kan knö in oss i multirummet på låtskrivarkonsert, att alla fotbollsmatcher får spelas med publik, att vi kan skråla tillsammans i skolans kör. Att vi ses allra oftast live utan en skärm emellan. Men jag kan inte det, inte än. Men allt pekar åt rätt håll. Vi vaccinerar oss, vi håller i och ut, så är vi snart där! 

 Jag och Ingemar, styrelseordförande på Eslövs folkhögskola, vill passa på att säga ett stort innerligt TACK till all personal. Det ni gjort det senast året är en exceptionell insats i en exceptionell tid. Ni har tillsammans med alla er fantastiska deltagare, lyckats få till möten, utveckling, folkbildning, utbildning, personlig utveckling som kan göra vem som helst alldeles tårögd. Vi båda är så stolta över hur vi tillsammans tagit oss an den största utmaningen hittills i våra jobbliv. Tack! 

 På tal om tårögd så var det lätt att bli det på första konserten i Multirummet i mars. Äntligen är vårt nya hus klart! Och nu ser vi verkligen fram emot att ta det i drift på riktigt i höst. Håll utkik för en massa spännande som kommer hända där framöver! 

 Känner ni sommarlovspirret? Nu är det hög tid att låta årets musikalklass sjunga ”Den blomstertid nu kommer”, och sedan ska vi äta kökets goda jordgubbstårta. Efter det borde sommarlovspirret brusa i allas våra kroppar! 

 Glad sommar!”

11 jun 2021

Mer i samma kategori

Mer om Vi önskar alla en riktigt fin sommar!