Musikallinjen: Ansökan är öppen! Bild av Nils Petter Ankarblom och musikalklassens danslektion i multirummet
Musikallinjen

Här finns ett unikt fokus på det kreativa skapandet

Hej Nils-Petter Ankarblom, varför tycker du att man ska söka till Musikallinjen på Eslövs folkhögskola?

– Du ska söka till Musikallinjen i Eslöv för här finns det ett unikt fokus på det kreativa skapandet. Kursen är inte bara en utbildning i artisteri utan du får möjlighet att fördjupa dig i kreativa processer. Jag skulle säga att när du går här så bygger du en stark kreativ botten. Något du kan ha med dig som grund i massor av olika sammanhang i framtiden. Det är en investering i din egen framtid där kreativiteten är i fokus.

Dessutom ger utbildningen dig en möjlighet att skapa ett nätverk inom musikalvärlden utanför Sverige, i och med samarbetet med Lovewell Insitute for the Creative Arts.

Nu blir jag nyfiken, vad är det som ger den här fördjupningen?

– Eftersom året innehåller ett musikalprojekt där klassen, tillsammans med kompositörer och producenter från Lovewell, skapar en egen musikaluppsättning från scratch, så får du med dig alla delarna. Det händer något magiskt när en grupp tar sig från en kreativ idé till färdig uppsättning. Jag överdriver inte när jag säger att det är som att kliva in genom en stor magisk dörr. Så sök hit!

Nils-Petter Ankarblom är kompositör och arrangör med uppdrag för bland annat Malmö Opera, ÖstgötaTeatern och Broadway NYC.
Här kan du se honom när han arbetar med Malmö Opera

1 mar 2022

Denna artikel handlar om utbildningen Musikallinjen.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Musikallinjen