Marie Jacobsson, ordförande Eslövs folkhögskola
Eslövs folkhögskola

Vår nya ordförande heter Marie!

Eslövs folkhögskolas garantiförening har fått en ny ordförande – Marie Jacobsson. Under de sista skälvande dagarna på terminen fick vi en pratstund med henne innan sommarlovet bröt ut.

Hur känns det att vara den första kvinnliga ordföranden i föreningen?
Egentligen tycker jag inte att det spelar någon roll vilket kön man har med det är ändå roligt att vi nu är tre kvinnor som leder skolan, med vice ordförande Jessika Persson och Ulrika Gleisner som är rektor.

Jag har arbetat länge i styrelsen och har följt verksamheten genom både upp och nedgångar. När jag först blev tillfrågad att vara med i styrelsen i mitten av nittiotalet så bodde jag bara ett stenkast bort från skolan och arbetade som ekonomichef på Eslövs kommun. Då visste jag inte så mycket om folkhögskolans värld och tänkte att jag behövdes för att styra upp ekonomin. Men sedan visade sig att det här uppdraget var så mycket mer och roligare än så. Den här verksamheten är fantastisk!

Vad ser du fram emot i ditt nya uppdrag?
I det korta perspektivet kommer det vara spännande att utveckla vårt nya Multihus och fylla det med spännande aktiviteter som jag vet kommer att göra avtryck. Vårt nya hus är ju en stor satsning!

Sedan vill jag att vi fortsätter att utveckla nya utbildningar och verksamheter som behövs för att samhället ska kunna ta sig an framtidens utmaningar. Folkhögskolan gör skillnad för så många, både för de som behöver en andra chans och för de som söker sig hit för att fördjupa sig inom ett intresse.

Vad vill du hälsa till de som funderar på att söka sig till skolan?
Sök! Här får du ta del av en unik mix – både av utbildningar, åldrar och bakgrunder. Du får med dig erfarenheter av att delta i undervisningen här som ger dig både minnen för livet och en bra grund att stå på.

Jag är extra stolt över vår skolas förmåga att anpassa både undervisning och övrig verksamhet till de behov som finns hos de deltagare som går här och samtidigt möta behoven ute i samhället. Särskilt tänker jag på de unga vuxna som idag har en kraschad skolgång bakom sig och står utan utbildning och arbete. Här erbjuds du en andra chans, på riktigt.

15 jun 2022

Mer i samma kategori

Mer om Vår nya ordförande heter Marie!