Allmän kurs

Söker du efter ett bra sätt att ta nästa steg i livet, antingen till utökad allmänbildning eller vidare utbildning? Våra allmänna kurser vänder sig till dig utan gymnasiebetyg och ger dig möjlighet att i lugn takt och i trygg miljö få både stimulans och tid till eftertanke.

Våra allmänna kurser passar dig som inte har fullständiga gymnasiebetyg. På Eslövs folkhögskola har vi tre allmänna kurser: Grundkurs, Allmän Bas och Allmän Fortsättning. Studierna är på heltid.

Allmän Bas

På Allmän Bas läser du mot en grundläggande behörighet, där ämnen motsvarande gymnasie-nivå kombineras med folkhögskoleämnen.

Här sker dina ämnesstudier på folkhögskolans sätt, där tematiska arbeten, kreativa uppgifter och samhörighet blir en del av undervisningen. På Allmän Bas får du tiden och lugnet för att skapa grunden till dina fortsatta studier.

Allmän Fortsättning

Allmän Fortsättning vänder sig till dig som redan har något eller några års studier på gymnasium eller folkhögskola bakom dig. Här kompletterar du din tidigare utbildning mot din behörighet – samtidigt som du kan läsa övriga samhällsorienterande ämnen inför högskolestudier. Vi ser helst att du är godkänd i svenska 1 och gärna några andra gymnasiegemensamma ämnen.

 

Hur ansöker jag?

Nu kan du söka till vårterminens intag!
Kursen startar den 11 januari.

För att gå Allmän Bas och Allmän Fortsättning behöver du vara färdig med grundskolan. Du som inte har avslutat grundskolan kan gå Grundkurs hos oss. Du som är ny i Sverige ska ha avslutat sfi för att kunna börja på grundkursen.

Terminsavgift: 1 200 kr/termin

SÖK HÄR Sista ansökningsdag 2020-11-30

Kontakt

Vad är det som gör oss rika?

Nu är snart vårt läsår slut och de sista veckorna innebär mycket reflektioner och försök till att samla ihop det året gett oss i kunskaper och kompetenser. Vi bad deltagarna på linjen Interkulturellt Entreprenöskap försöka sammanfatta vad deras år på skolan gett dem. Här berättar de om det utbyte de deltagit i, där vi först […]

Läs mer