Allmän kurs

Söker du efter ett bra sätt att ta nästa steg i livet, antingen till utökad allmänbildning eller vidare utbildning? Våra allmänna kurser vänder sig till dig utan gymnasiebetyg och ger dig möjlighet att i lugn takt och i trygg miljö få både stimulans och tid till eftertanke.

Våra allmänna kurser passar dig som inte har fullständiga gymnasiebetyg. På Eslövs folkhögskola har vi tre allmänna kurser: Grundkurs, Allmän Bas och Allmän Fortsättning. Studierna är på heltid.

Grundkurs

Saknar du grundskolebehörighet, behöver komplettera enstaka ämnen, eller känner osäkerhet inför studierna? Vi utgår från där du står och lägger upp en utbildningsplan som anpassas efter dig.

Vi börjar med att repetera de viktigaste grundläggande baskunskaperna och målet är att bli behörig i ämnena svenska, engelska och matematik från grundskolan. Vi lägger fokus på din personliga utveckling och utgår från dig och dina personliga förutsättningar, din motivation och de ämnen du ska läsa.

Låt grundkursen bli ditt första steg till fortsatta gymnasiestudier. Efter avslutad grundkurs är du redo för vidare studier på våra andra allmänna linjer.

Allmän Bas

På Allmän Bas läser du mot en grundläggande behörighet, där ämnen motsvarande gymnasie-nivå kombineras med folkhögskoleämnen.

Här sker dina ämnesstudier på folkhögskolans sätt, där tematiska arbeten, kreativa uppgifter och samhörighet blir en del av undervisningen. På Allmän Bas får du tiden och lugnet för att skapa grunden till dina fortsatta studier.

Allmän Fortsättning

Allmän Fortsättning vänder sig till dig som redan har något eller några års studier på gymnasium eller folkhögskola bakom dig. Här kompletterar du din tidigare utbildning mot din behörighet – samtidigt som du kan läsa övriga samhällsorienterande ämnen inför högskolestudier. Vi ser helst att du är godkänd i svenska 1 och gärna några andra gymnasiegemensamma ämnen.

 

Hur ansöker jag?

För att gå Allmän Bas och Allmän Fortsättning behöver du vara färdig med grundskolan. Du som inte har avslutat grundskolan kan gå Grundkurs hos oss. Du som är ny i Sverige ska ha avslutat sfi för att kunna börja på grundkursen.

Terminsavgift: 1 200 kr/termin

Missade du sista ansökningsdagen?
HÄR kan du anmäla dig till vårt reservintag.
Anmälan behandlas i mån av plats.

Kontakt

Ta chansen och se världen öppna sig!

I våras gick vår första kull med interkulturella entreprenörer ut från skolan. Vi fångade förra deltagaren Josefine Bergman som är på väg tillbaka till Pucallpa i Peru för att arbeta som engelskalärare på UNIA, universitetet som Eslövs folkhögskola samarbetar med. Hej Josefine! Hur har du haft det sedan du slutade kursen? Jag har rest i […]

Läs mer