Deltagarporträtt låtskrivarlinjen
Låtskrivarlinjen

Här får jag möjligheten att utveckla mitt eget artisteri

Isabelle Hedlund går på låtskrivarlinjen och fördjupar sig inom skrivande och komponerande. Under året har klassen fått möta flera olika slags låtskrivare som gästlärare, bland annat Py Bäckman och Mattias Bylund.

” Jag går på låtskrivarlinjen för att få chansen att satsa på mitt komponerande och lära mig mer om bland annat musikproduktion. Efter studenten arbetade jag med lite olika saker men efter ett tag kände jag ett behov av att få fördjupa mig inom musik igen och hittade hit till Eslövs låtskrivalinje.

Det som gett mig allra mest under den här tiden, är när vi skriver musik tillsammans. När vi gör musik ihop utvecklas vi så himla mycket och vi får massor av intryck av varandra.Någon gillar metal och någon annan är soulig, en annan är helt inne på RnB, och så jag som mer lutar åt popfast lugn. Nästan alla genrer är representerade i klassen så du får testa olika inriktningar och se vad som händer med ditt eget musikskapande. När du kommer hit har du med dig den musikgenre du brinner för och fördjupar sedan den tillsammans med de du möter under det här året.

Jag har upptäckt att jag tycker det här med musikproduktion är kul! Innan hade jag lite stor respekt för det, eftersom det verkade så svårt.Det finns dom som sysslat med produktion i flera år, och så finns det bland annat jag som nästan inte alls producerat tidigare förens jag kom hit till Eslövs folkhögskola. Så vi lär oss mycket av varandra, inte bara av lärarna och de som kommer hit och gästföreläser.

Ett tips om du vill söka hit, bottna i det du brinner för och våga stå för det. Se året som en chans att upptäcka vad det är som gör just dig till en unik låtskrivare.”

Har du också en uppsjö av goda idéer som du vill omvandla till musik? 
Sök till Låtskrivarlinjen, här kan du läsa mer om utbildningen och hitta länkar till själva ansökan!

 

20 mar 2019

Denna artikel handlar om utbildningen Låtskrivarlinjen.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Låtskrivarlinjen