Deltagare Fritidsledarlinjen på studiebesök i Tanzania
Fritidsledarutbildningen

Hälsningar från Tanzania!

Karibu! 

Detta är är något vi hör ofta här i Tanzania. Det betyder välkommen eller kom närmare. 

Ray och jag är i Tanzania för att skriva vårt examensarbete, i detta arbetet kommer vi besöka en folkhögskola i Mbinga och skriva om folkbildningen i Tanzania. Vi ser väldigt mycket fram emot detta! 

Vi kommer även jobba med att lägga grunderna för ett vänskapsutbyte mellan Eslövs folkhögskola och Mbinga Folk development college, som det hetter i Tanzania. Båda vi och Mbinga skolan ser väldigt mycket fram emot det.  

Vi är just nu i Iringa Town där vi har haft möte med KTA som är föreningen som har hjälpt oss med allt kontakt till skolan. 

Det tog oss ca 24 timmars restid att ta oss till Iringa, nu har vi en vilodag och så ska vi åka med buss i 10 timmar till Mbinga imorgon. 

Iringa Town är en härlig by, väldigt glada människor, fantastisk stämning. Vi sover på Neema Hotell, som förutom hotell också är resturang och de har även ett craftmenship project där de säljer hemmagjorda produkter. Detta projekt är skapad för att hjälpa folk med funktionsvariationer att få ett jobb. Så alla i restaurangen är döva. Men där ligger folders där man kan lära sig lite swahili teckenspråk. 

Det är fantastisk här! 

Bästa hälsningar. 

Ray och Jon, Fritidsledarlinjen. 

5 apr 2017

Denna artikel handlar om utbildningen Fritidsledarutbildningen.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Fritidsledarutbildningen