Deltagarporträtt musikallinjen
Musikallinjen

Året på musikallinjen var som en stor present!

Möt Ida On, som gick ut musikallinjen 2016 och som idag studerar på Balettakademien i Göteborg.

”Jag fick min första starka musikalupplevelse under ett sommarlov när jag deltog i ett av Lovewells läger i Oskarshamn. Där samlas ungdomar under tre veckor, för att skriva och sätta upp en musikal tillsammans. Efteråt uppmanade en av lägerkompisarna mig att ta ett helt år med musikal i Eslöv efter studenten. Det skulle ge dig jättemycket! sa han. Så jag lydde hans råd och det har jag inte ångrat!

Vi arbetade också med Lovewell-metoden på musikallinjen. Det som är specifikt för Lovewell är att du får en förståelse och en respekt för alla som är inkluderade i att skapa en föreställning. Alla samarbetar från dag ett och föreställningen bygger dessutom på ensemblens egna idéer och erfarenheter. Det gör att mycket förarbete kommer automatiskt. Istället för att var och en får ett manus och sedan låser in sig i enskildhet för att lära sig sina repliker – så startar vi tillsammans och fortsätter tillsammans genom hela projektet. Det gör att gruppen bygger en tillit som genomsyrar hela arbetet.

Idag är jag på väg att etablera mig inom musikalvärlden och jag märker att jag har fått med mig många bra verktyg från musikallinjen i Eslöv. Först och främst insikten om att det ska vara roligt och hur mycket energi som skapas av att man hjälper varandra. Året har gett mig mod att våga utforska även det som är okänt och som kanske först känns obehagligt. Det kan vara att prova en ny dansstil eller att ge mig ut i improvisationer. Att jag fick möjlighet att bygga mitt självförtroende tillsammans med andra i en familjär och stöttande grupp, har betytt otroligt mycket.

Det härliga med tiden på musikallinjen i Eslöv var att det inte fanns någon press på att det vi gjorde måste resultera i något grandiost – utan året blev som en present, här har du en massa metoder och kunskaper om dig själv som du får göra vad du vill med efteråt. Några av mina klasskamrater fortsatte inom musik och teater, andra läste vidare på andra utbildningar och en ska faktiskt bli läkare!”

 

 

13 mar 2019

Denna artikel handlar om utbildningen Musikallinjen.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Musikallinjen