Deltagarporträtt
Fritidsledarutbildningen

Att satsa på Taekwando räddade mig

Grattis Mohammed, deltagare på fritidsledarutbildningen, som gick till åttondelfinal i EM i Taekwando!

Det var alldeles fantastiskt att se hur klassen hejade fram mig. Jag blev väldigt rörd när jag såg klippet. Det kändes stort att få dela det med mina klasskamrater, särskilt som Taekwandon har en så stor roll i mitt liv. Jag tränar 10 pass i veckan och siktar på att bli riktigt bra. Nu är mitt mål att ta mig till OS i Paris 2024.

 

Varför Taekwando?
Jag har sporten i blodet! Min pappa driver en klubb i Hässleholm där jag kommer från, Chae Taekwando. Och alla mina syskon tränar också, jag är yngst av tre.

Det är sporten som har räddat mig. Jag har vuxit upp i ett utsatt område och att ha träningarna att gå till har hållit mig borta från de sammanhang där jag kunnat hamna helt snett.

Hur kommer det sig att du sökte till Fritidsledarutbildningen?

Min äldre bror arbetar som fritidsledare och han är min stora förebild i livet. Han hjälpte mig och vägledde mig rätt under en period i livet då jag behövde det. Efter det sökte jag mig till ett yrke där jag också kunde vara med och göra skillnad för barn och unga. Att gå här har gett mig kunskap om livet! Jag har fått testa mig själv i situationer som jag inte mött tidigare och det har stärkt mig.

Vad händer när du är klar?

Då ska jag arbeta i Hässleholm. Det är en fin stad och jag vill ge något tillbaka till platsen där jag vuxit upp. Så länge familjen och vännerna finns nära så har du det du behöver!

Berättat för Lisa Karinsdotter Pålsson

8 sep 2021

Denna artikel handlar om utbildningen Fritidsledarutbildningen.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Fritidsledarutbildningen