En grupp av tre personer, en person vänd emot kameran har en hand på axeln på den bortvända personen närmast kameran
Behandlingspedagog

Tre nya kursstarter för behandlingspedagogutbildningen

Vi har den stora glädjen att meddela att Myndigheten för Yrkeshögskolan har beviljat Eslövs folkhögskola fortsatt kursstart av Behandlingspedagogutbildningen. Det innebär att skolan kommer att starta nya klasser tre år framåt.

– Det här är ett underbart besked att ge till alla dem som redan nu anmält sitt intresse att söka till oss, säger Lina Möller, samordnare på Behandlingspedagogutbildningen. Vi är extra glada över att vi fått tre utbildningsomgångar beviljade eftersom det stärker kontinuiteten, fortsätter hon. Nu vet vi att vi kommer att kunna erbjuda arbetsmarknaden utbildade behandlingspedagoger i många år framöver.

Eslövs folkhögskola har en lång erfarenhet av att utbilda behandlingspedagoger.

– Vi är stolta över att vi är med och utvecklar yrkesrollen i tätt samarbete med arbetsgivarna i regionen, säger Ulrika Gleisner, rektor på Eslövs folkhögskola. I ledningsgruppen för utbildningen finns representanter från bland annat Statens Institutionsstyrelse i HässleholmFogdaröd omsorg vård och utbildningStabbarpsgården och Nämndemansgården.

Behovet av behandlingspedagoger i regionen ökar. Idag får majoriteten av de studerande arbete direkt efter utbildningen. De verkar idag inom missbruksvården och psykiatrin, på HVB-hem, som boendestödjare och som behandlingspedagog på skolor för ungdomar med särskilda behov.

– Behandlingspedagogutbildningen har gett mig verktyg så att jag kan arbeta med flera perspektiv, inte bara mitt eget, berättar Akram Vafa, tidigare studerande på utbildningen Jag ska se till hela situationen: individen jag arbetar med, samhällets och familjens perspektiv,

Han skickar också en hälsning till de blivande studerande:
– Var inte rädd för att anta utmaningen som utbildningen kommer att ge dig! Det här är inte en individuell utbildning, utan ni lär er tillsammans som grupp. I slutänden handlar det om att hitta ett bra och äkta förhållningssätt till de du ska möta i behandling.

YH Behandlingspedagog på Eslövs folkhögskola är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning som ger en bred teoretisk och praktisk bas för olika former av socialt arbete. Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen. Ansökan till utbildningen öppnar den 31 januari.

11 jan 2022

Denna artikel handlar om utbildningen Behandlingspedagog.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Behandlingspedagog