Allmän linje med interkulturell inriktning

Resebrev från Peru!

Thobias Bernando Hörlin läser på linjen Interkulturell Entreprenör som just nu befinner sig i Peru i vårt utbyte med Universidad Nacional Intercultural de la Amazonía – UNIA. Här berättar han om de första dagarna i Ucayali, Peru.

”Efter tre timmar resande på Ucayalifloden i en kanotliknande båt kom vi äntligen fram till den lilla byn Panaíllo. En översvämning hade nyss orsakat att byn måste flyttas och husen stod på pålar, med vattnet tätt under trägolven. Vi välkomnades med glada tillrop av sång och dans från shipibofolket. Vi bjöds på egenfångad fisk tillagad i bananblad och fick ta del av deras fantastiska hantverk. Efter en stunds intensivt dansande och samtalande for vi återigen hemåt. En regnstorm bröt ut men vi tog oss helskinnade i land och med ett äventyr rikare.”

Vill du också arbeta med interkulturella möten och samtidigt skaffa dig en högskolebehörighet – sök till kursen Interkulturellt entreprenörskap!

Året på Interkulturellt Entreprenörskap innehåller studier tillsammans med studenter från ursprungsbefolkningen i Uyacali-området i Peru. Precis som många andra ursprungsbefolkningar i världen kämpar folken längs amazonasfloden för att bevara sin kultur. Att ta del av dessa erfarenheter är en av kursens huvudsyften och ger dig en unik möjlighet att utvecklas som interkulturell entreprenör.

Foto: Cecilio Soria

4 apr 2019

Denna artikel handlar om utbildningen Allmän linje med interkulturell inriktning.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Allmän linje med interkulturell inriktning