Deltagare på scen med gitarr och trumset i bakgrunden
Låtskrivarlinjen

Låtskrivarlinjen gav mig mod att lita på mitt egna uttryck

Amandine Aupeix gick ut låtskrivarlinjen för ett par år sedan och har sedan dess börjat etablera sig som låtskrivare och artist. Här berättar hon om vad som hände med henne under året på Eslövs folkhögskola.

”Innan jag började på låtskrivarlinjen hade jag svårt för att ta plats. Under året på Eslövs folkhögskola fick jag chansen att möta det jag var rädd för och skaffa mig erfarenheter som gjorde att jag vågade ta mitt eget space. Klassen genomförde olika konserter hela tiden och till slut så upptäckte jag att gruvandet över att visa mig var över. Istället fick jag världens kick av att stå inför publik och framföra min egen musik!

Jag tror att det är viktigt att få komma in i en gemenskap där du får växa, samtidigt som du utforskar ditt eget musikskapande. Det ger dig redskap att våga lita på det som är ditt alldeles egna och unika uttryck.

Jag fick med mig en väldigt bra grund från låtskrivarlinjen som sedan lett mig vidare i mitt yrke som låtskrivare och artist. Efter året på låtskrivarlinjen kom jag in på Musikhögskolans kurs för låtskrivare. Förra året gick jag vidare till final i Musiktävlingen P4 Nästa och idag samarbetar jag med en producent i Stockholm som jag skapar musik tillsammans med.

Mitt råd till dig som funderar på att söka till låtskrivalinjen är: Bara gör det! Kom ut till skolan visa det som är din passion och bara kör! Du kommer att få vara med om ett av de roligaste åren i ditt liv!”

Vill du utvecklas i ditt musikskapande, precis som Amandine? Sök till Låtskrivalinjen på Eslövs folkhögskola! Här hittar du all information om utbildningen, samt länk till där du ansöker till linjen.
Välkommen med din ansökan!

PS: Blir du nyfiken på Amandines musik? Här är hennes bidrag till P4 Nästa och hennes allra senaste släpp, On Fire.

 

 

 

 

30 apr 2019

Denna artikel handlar om utbildningen Låtskrivarlinjen.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Låtskrivarlinjen