Personporträtt allmän linje med interkulturell inriktning
Allmän kurs – Gymnasienivå

Tiden på skolan har varit ovärderlig

Stort grattis till Fredrik Nilsson – deltagare på Allmän linje med interkulturell inriktning – som i dagarna fått reda på att han blivit antagen till läkarprogrammet vid Karolinska Institutet i Stockholm!

”När jag kom till Eslövs folkhögskola hade jag redan läst två och ett halvt år på LTH med målet att arbeta som civilingenjör inom systemutveckling. Men under förra hösten blev jag allt mer tveksam på om jag valt rätt och kom fram till att jag egentligen ville arbeta med människor. Jag bestämde mig för att försöka bli läkare. Så jag tog ett studieuppehåll och började undersöka vilka möjligheter jag hade att ta mig in på läkarprogrammet.

Ganska snart förstod jag att om jag kunde söka på fler kvoter till läkarprogrammet så skulle mina chanser öka, så folkhögskolans högskoleförberedande kurser skulle vara en väg att gå. Eftersom Eslövs folkhögskola hade antagning på vårterminen, så chansade jag och sökte dit.

Väl på intervju berättade de att de fått ett avhopp från linjen med interkulturellt utbyte med Peru – och på det viset fick jag en ny möjlighet i livet. Under året på IKE jag lärde mig saker som jag inte kunnat ta del av någon annanstans. Vår resa till Peru och mötet med de studenter som kom till oss i Eslöv från Pucallpa var både omvälvande och fantastiskt.

Under året på folkhögskolan fick jag bra hjälp med att fixa Högskoleprovet och tillsammans med de ämnen jag läste på IKE, psykologi och interkulturell kommunikation har det rustat mig väl för mina framtida studier. Men det jag tar med mig är framför allt alla de möten som jag fått vara med om och alla upplevelser jag har fått erfara. Tiden på skolan har varit ovärderlig för mig.”

 

17 dec 2019

Denna artikel handlar om utbildningen Allmän kurs – Gymnasienivå.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Allmän kurs – Gymnasienivå