• Feb 12 2020
Förberedande folkhögskola

En förmiddag om Förberedande folkhögskola för unga

Arbetar du med unga som saknar behörighet till gymnasiet på grund av en besvärlig skoltid? Då är du välkommen till en förmiddag där vi berättar om Förberedande folkhögskola för unga – en kurs riktad till de ungdomar som saknar fullständiga betyg och som behöver extra stöd för att ta igen förlorade grundskolestudier eller få sin gymnasiekompetens. Till Folkhögskola för unga kan du söka från 16 års ålder.

Under förmiddagen får du möta pedagoger, deltagarcoacher och tidigare studerande på kursen. Vi avslutar med att äta lunch tillsammans i skolans matsal.

Så här berättar en tidigare deltagare på kursen:
Jag blev verkligen uppmuntrad att utforska nya delar av mig själv. Jag hämtade upp nya färdigheter och kunskaper utan att omgivningen reagerade. Pedagogerna såg mig som den jag var i varje steg och bildade sig inte några förutfattade meningar utifrån hur jag mått när de först träffade mig. 

– Vi startar med små, små steg som leder fram till att man kan lyckas med sina studier och kommer ut i livet med en stärkt känsla för sig själv och med självförtroende att ta del av samhället igen, berättar Karoline Bäckström, utbildningsledare för Förberedande folkhögskola för unga. Det går att komma tillbaka även om du missat stora delar av din skolgång, det är ett viktigt budskap till alla som arbetar med de här ungdomarna.

Vill du veta mer eller anmäla dig till informationsdagen, maila Karoline Bäckström: k.backstrom@eslovsfhsk.se

Varmt välkomna!

Info om evenemanget

2020-02-12
09:00 13:00
14 jan 2020

Denna artikel handlar om utbildningen Förberedande folkhögskola.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer om Förberedande folkhögskola