Porträtt av talare föreläsning om matchfixning
Fotbollstränarlinjen

Matchfixning – ett hot mot idrottslivet

Våra tränarlinjer hade ett spännande besök under fredagen av journalisterna Jens Littorin, Dagens Nyheter, och Magnus Svenungsson, SVT. De kom för att föreläsa om Matchfixning och vad de sett i sin granskning av hur matcher görs upp på förhand, i spelsyfte.

Vi fick med oss stor kunskap och många ”aha-upplevelser”. En av insikterna är hur vi som arbetar nära spelarna har nyckelroller i arbetet med att motverka uppgjorda matcher där kriminella försöker göra stora pengar. På så vis kan vi som tränare vara med och skydda föreningslivet.

Blir du nyfiken på att läsa mer om vad Jens och Magnus skrivit, så hittar du mer om boken och författarna här: Matchfixarna.

22 jan 2019

Denna artikel handlar om utbildningen Fotbollstränarlinjen.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Fotbollstränarlinjen