Deltagarporträtt fotbollstränarlinjen
Fotbollstränarlinjen

Varje dag lär jag mig något nytt om mig själv som ledare

Simon Christensson går andra året på fotbollstränarlinjen och har som mål att fortsätta arbeta som tränare för barn och ungdomslag.

”Jag har spelat fotboll sedan jag var 6-7 år. Idag tränar jag ett pojklag i Landskrona Bois. Varje dag när jag går från skolan har jag med mig kunskap och metoder som jag vill testa direkt under kvällens träning. Att gå här på heltid och verkligen få nörda ner mig i fotboll tillsammans med 20 andra som också brinner för fotboll är helt fantastiskt!

När jag jobbat som fotbollstränare ett började det en ny kille i laget som gick här på fotbollstränarlinjen och jag la märke till hur glad han var varje gång han kom från skolan till träningen. Det gjorde mig nyfiken på vad det var för saker han lärt sig på dagarna. Du ska absolut söka fotbollstränarlinjen, sa han och att jag tog den här chansen är jag verkligen glad över.

Jag har lärt mig hur viktigt det är att planera ett träningspass och på vilket vis som jag kan anpassa träningen till de spelare jag arbetar med. Man kan inte komma till passet och liksom sätta upp fingret i luften och det får gå som det vill –  för att få resultat behöver du bygga upp saker successivt. Vi jobbar också mycket med ledarskap och hur vi blir bättre tolka och ta olika människor. Det handlar ju om hur jag utvecklar min ledarstil och att bli mer medveten om hur jag som tränare påverkar spelarna och kan få dem att lyssna.

Om du brinner för fotboll och vill grotta ner dig i alla möjliga aspekter av tränarrollen så är det här utbildningen för dig!”

Fotbollstränarlinjen är en tvåårig tränarutbildning som drivs i samarbete med Svenska fotbollsförbunder och där du kan välja att studera under ett eller två år. Samtliga utbildningsveckor innehåller både praktik och teori och varje år åker klassen på studieresa och har intressanta gästföreläsare. Läs mer om utbildningen HÄR

 

20 mar 2019

Denna artikel handlar om utbildningen Fotbollstränarlinjen.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer i samma kategori

Mer om Fotbollstränarlinjen