• Dec 6 2021
Allmän kurs – med extra stöd för dig som är ung

Folkhögskolan – en möjlighet för unga med en trasslig skolgång

Arbetar du med unga som saknar behörighet till gymnasiet på grund av en besvärlig skoltid? Välkommen till en träff för Studie- och yrkesvägledare i Skåne där vi berättar om de möjligheter som folkhögskolan erbjuder för unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Under förmiddagen får du möta pedagoger och deltagarcoacher på Allmän kurs – med extra stöd för dig som är ung, samt vår studie- och yrkesvägledare. Till den här kursen kan man söka från 16 års ålder.

Tider:
10.00 – 10.45
Vår Studie- och yrkesvägledare Frida Fält berättar om de möjligheter kursen ger deltagarna.

10.45 – 11.30
Pedagoger och deltagarcoacher delar med sig av sina erfarenheter av sitt möte med deltagarna på Allmän kurs – med extra stöd för dig som är ung.

11.30-12.00
Frågestund

12.00
Lunch

Så här berättar en tidigare deltagare på kursen:
Jag blev verkligen uppmuntrad att utforska nya delar av mig själv. Jag hämtade upp nya färdigheter och kunskaper utan att omgivningen reagerade. Pedagogerna såg mig som den jag var i varje steg och bildade sig inte några förutfattade meningar utifrån hur jag mått när de först träffade mig. 

– Vi startar med små, små steg som leder fram till att man kan lyckas med sina studier och kommer ut i livet med en stärkt känsla för sig själv och med självförtroende att ta del av samhället igen, berättar Karoline Bäckström, utbildningsledare. Det går att komma tillbaka även om du missat stora delar av din skolgång, det är ett viktigt budskap till alla som arbetar med de här ungdomarna.

Vill du veta mer eller anmäla dig till träffen, maila Karoline Bäckström: k.backstrom@eslovsfhsk.se

Varmt välkommen med din anmälan!

Info om evenemanget

2021-12-06
10:00 13:00

Anmälan

Anmäl dig här
14 jan 2020

Denna artikel handlar om utbildningen Allmän kurs – med extra stöd för dig som är ung.
Läs mer om utbildningen och ansök här.

Mer om Allmän kurs – med extra stöd för dig som är ung