Låtskrivarlinjen

Har du en uppsjö av goda idéer som du vill omvandla till ljuv musik? Vill du vara med och vidareutveckla ”det svenska musikundret” genom din kreativitet och konstnärlighet? På låtskrivarlinjen guidar vi dig från idé till färdig låt – här blir du en av framtidens låtskrivare

Fördjupa dig inom musik och låtskrivande

Låtskrivarlinjen är en ettårig allmän kurs som riktar sig till dig som saknar grundläggande behörighet för vidare studier och vill lära dig grunderna inom musikproduktion. För dig som är sångare, musiker eller producent som skriver egna låtar ger utbildningen dig verktyg att förverkliga dina idéer och hitta en väg in i musikbranschen.

Ungefär hälften av timmarna du studerar är musikrelaterade. Tillsammans med aktiva låtskrivare i landet som musiker Janne Bark, får du grundläggande kunskaper i komposition, arrangemang och författande av musik och text i olika genrer. Vi utgår från ditt eget uttryck och utforskar olika stilar med fokus på din utveckling och vidgade vyer. Parallellt med kurser inom musikproduktion läser du gymnasiegemensamma ämnen med möjlighet att läsa upp din behörighet eller komplettera betyg.

Efter avslutad kurs kommer du att få ett studieomdöme som grundar sig på din närvaro och deltagande under året.

Vem kan söka?

Grundkravet för att söka låtskrivarlinjen är godkända grundskolestudier.

Intervju/Audition

Som sökande bjuds du in till skolan för en audition samt en personlig intervju.

 

Vilka möjligheter har jag efter kursen?

Låtskrivarens vardag består av en rad olika arbetsuppgifter. När en låt är skriven så arbetar låtskrivaren med att ljudsätta den och slutligen skapa en demo, som sedan erbjuds till försäljning till skivbolag, musikproducenter och artister. De flesta låtskrivare arbetar på en frilansbasis men vissa verksamheter inom musikindustrin har egna anställda låtskrivare.

Med låtskrivarlinjen i bagaget är du rustad att kasta dig ut i musikbranschen. Du har fått ta del av både teoretisk och praktisk kunskap och dessutom anförskaffat dig ett unikt nätverk av kontakter. Om du vill studera vidare ger dina studier vid folkhögskolan dig möjligheter att konkurrera i folkhögskolans kvotgrupp vid ansökan till universitet eller högskola.

Kursinnehåll

Komposition
Musikhistoria
Studio och ljudteknik
Ensemble
Instrument och sång
Marknadsföring
Projekt – turné och inspelningsprojekt

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 maj 2018.

 

Kontakt

Magnus Ringborn, utbildningsledare särskilda linjer och profillinjer

m.ringborn@eslovsfhsk.se

Aktuellt

188 deltagare på årets aktivitetsdag!

Som traditionen bjuder ordnade Fritidsledarutbildningen 17/19 en riktigt trevlig aktivitetsdag för alla deltagare på Husarängen…

Vi kan konstatera att söktrycket i år är väldigt högt!

Sista ansökningsdatumet för våra utbildningar har nu passerat och vi är i full gång med antagningsarbetet…

15 maj är sista ansökningsdag för våra utbildningar!

Folkbildning mer än utbildning, genom att gå på folkhögskola utvecklar du en personlig relation till…